Oros: Am primit acceptul CE să folosim 80 milioane euro, din măsuri care nu au fost accesate, ca schemă de sprijin

Oros: Am primit acceptul CE să folosim 80 milioane euro, din măsuri care nu au fost accesate, ca schemă de sprijin

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anunţat vineri, la Botoşani, că autorităţile române au primit acceptul Comisiei Europene (CE) pentru utilizarea a 80 de milioane de euro, bani rămaşi neutilizaţi din fondurile europene puse la dispoziţia României pentru sectorul agricol, ca scheme de sprijin pentru fermierii şi procesatorii afectaţi de criza provocată de noul coronavirus.

"Am primit acceptul CE să folosim cele 80 milioane de euro, bani rămaşi din măsuri care nu au fost accesate, ca o schemă de sprijin, sumă forfetară de până la 5.000 de euro pentru fermieri şi până la 50.000 de euro pentru un procesator. În paralel, avem un fond de creditare prin care Ministerul Agriculturii plăteşte 50% din dobândă şi un fond de garantare prin care garantăm 90% din volumul împrumutului", a afirmat Oros.

Ministrul Agriculturii a precizat, totodată, că statul va veni, în următoarele două săptămâni, cu un set de măsuri prin care vor fi susţinuţi financiar fermierii care angajează muncitori zilieri sau sezonieri. AGERPRES / (A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”