Oros: Românii încep să consume mai multă carne de vită şi de oaie

Oros: Românii încep să consume mai multă carne de vită şi de oaie

Comportamentul de consum al românilor s-a schimbat, în ultima perioadă, şi aceştia încep să consume mai multă carne de vită şi de oaie, a scris joi, pe Facebook, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

"Consumul de carne de vită românească este încurajat prin organizarea de evenimente precum Romanian Beef Master, ce s-a desfăşurat în data de 4 august 2021, la Şelimbăr, judeţul Sibiu. Cu această ocazie a fost desemnată cea mai bună echipă de bucătari români specializaţi în prepararea cărnii de vită. Concurenţii au gătit exclusiv cu produse din ţara noastră, folosind condimente, legume şi carne de vită din producţia autohtonă. Prin acest demers, bucătarii şi-au arătat susţinerea pentru consumul de produse româneşti, folosindu-se de această oportunitate pentru a încuraja cât mai multă lume să vină în sprijinul fermierilor români, prin achiziţia de produse de pe plan local. În cadrul evenimentului, am declarat că în ultima perioadă comportamentul de consum al românilor s-a schimbat şi aceştia încep să consume mai multă carne de vită şi de oaie. Încurajez organizarea unor astfel de manifestări care îmbină educaţia culinară cu promovarea produselor româneşti", a subliniat oficialul .


Ministrul Agriculturii a participat, miercuri, la invitaţia Asociaţiei Culturale Euro Est Alternativ, la prima ediţie a evenimentului Romanian Beef Master by Radu Zărnescu, competiţie care a stabilit titlul de cea mai bună echipă de bucătari români specializaţi în prepararea cărnii de vită.

"Evaluarea calităţii preparatelor pregătite la diferite ustensile de gătit, folosind diferite tehnici realizate de membrii asociaţiilor Euro-toques România şi Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ România a fost o altă provocare lansată participanţilor! Evenimentul s-a desfăşurat pe două direcţii esenţiale: competiţia pentru titlul Romanian Beef Master şi măsurarea profesionalismului bucătarilor prezenţi în folosirea diferitelor tehnici şi ustensile de gătit, specifice altor culturi: tandoor, India, ţestul din fontă Texas, SUA, smoker, SUA, sous-vide, consomme etc. Împreună cu doamna Daniela Câmpean, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, am făcut parte, alături de alţi membri marcanţi din administraţia publică şi din industria alimentară, din juriul care a decis echipa câştigătoare din cele şase participante. Juraţii au evaluat prestaţia concurenţilor şi au stabilit titlul de cea mai bună echipă de bucătari români care a câştigat competiţia dedicată exclusiv cărnii de vită produsă în România. Pentru a decide câştigătorul, juraţii au urmărit: modul interpretării reţetei propuse de echipă, care poate aparţine repertoriului clasic sau poate fi o creaţie de moment, asocierea cărnii de vită cu legume, leguminoase, verdeţuri, fructe, condimente, mirodenii, plante aromatice, corectitudinea gătirii cărnii de vită, sosul, coloristica folosită în vederea evidenţierii "reginei farfuriei"", a precizat ministrul de resort.

Competiţia a fost câştigată de echipa formată din Adrian Şipoteanu, Ioan David şi Gigi Fedeleş, a menţionat Oros. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...