Osaka, însărcinată, ia o pauză lungă de la tenis: Explicațiile oferite de Naomi

Osaka, însărcinată, ia o pauză lungă de la tenis: Explicațiile oferite de Naomi

Jucătoarea japoneză de tenis, Naomi Osaka (47 WTA), fostă numărul unu mondial, a anunţat că e însărcinată şi că nu intenţionează să revină în circuitul feminin, înainte de 2024, informează AFP.

Naomi Osaka, încântată că va deveni mama în 2023. FOTO: Arhiva Adevărul

"Realizez că viaţa e atât de scurtă şi nu iau niciun moment de-a gata. Fiecare zi e o nouă binecuvântare şi o aventură. Ştiu că am atât de multe lucruri la care să aspir în viitor, dar un lucru pe care îl aştept e să văd cum copilul meu urmăreşte unul dintre meciurile mele şi spune cuiva: 'E mama mea'. (...) Anul 2023 va fi un an plin de învăţăminte pentru mine şi sper să revin la începutul anului următor, pentru că voi fi la Australian Open 2024", a scris Osaka, într-un mesaj postat pe Twitter.

Considerată o mare vedetă în ţara sa natală Japonia, Naomi Osaka a devenit. în urmă cu doi ani. cea mai bine plătită sportivă din lume şi purtătoarea de cuvânt a mişcării împotriva rasismului, însă toată această presiune a făcut-o să clacheze.

Cvadruplă campioană de Mare Şlem, Osaka n-a mai disputat niciun meci oficial de la retragerea sa din turneul de la Tokyo, în luna septembrie, din cauza durerilor abdominale. Ea a evocat, de asemenea, problemele sale de sănătate mintală şi a petrecut întregul an 2022 în afara Top 10, suferind înfrângeri în primul tur la Roland Garros şi US Open.

Jucătoarea niponă a declarat forfait pentru turneul de Mare Şlem de la Wimbledon din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”