OSCAR 2017 Academia americană a anunțat cele nouă filme străine rămase în cursă

OSCAR 2017 Academia americană a anunțat cele nouă filme străine rămase în cursă

Canadianul Xavier Dolan și iranianul Asghar Farhadi se numără printre cei nouă regizori cu filme incluse în preselecția pentru premiul Oscar acordat celui mai bun film într-o limbă străină, a anunțat joi Academia americană de film într-un comunicat, informează AFP.

 Printre cele nouă filme rămase din cele propuse de cele 85 de țări aflate în competiție, "Juste la fin du monde" este fără îndoială unul dintre cele de mare calibru aflate în cursă, după ce a fost distins cu Marele Premiu la ultimul festival de la Cannes.

Această poveste de familie cu accente de isterie, care îi are în distribuție pe actorii francezi Nathalie Baye, Vincent Cassel sau Marion Cotillard, va fi în competiție cu "Forushande" (The Salesman), al regizorului iranian Asghar Farhadi,

"Ma vie de courgette", de Claude Barras, o coproducție franco-elvețiană, va reprezenta la Oscaruri Confederația elvețiană, fiind în cursa și pentru cel mai bun film de animație.

Filmul rusesc "Ray" (Paradis), cu Philippe Duquesne, a fost inclus și el în preselecția Academiei. Acest film al lui Andrei Koncealovski este o reflecție personală și insolită asupra a trei destine care își încrucișează drumurile, în timp ce se confruntă cu realitatea ororilor războiului și a lagărelor de concentrare naziste.

Pe lângă filmul australian "Tanna", celelalte filme care au ajuns pe lista de nouă sunt din nordul Europei, precum foarte apreciatul "Toni Erdmann", al nemțoaicei Maren Aden, filmul norvegian "Kongens Nei" (The King's Choice), regizat de Erik Poppe, filmul danez "Under sandet" (Land of Mine), al regizorului Martin Zandvliet, și producția suedeză "En man som heter Ove" (A Man Called Ove), al lui Hannes Holm.

"The Salesman" și "Toni Erdmann" se numără și printre cele cinci filme finaliste anunțate luni Asociația presei străine de la Hollywood (HFPA), care decernează Globurile de Aur.

Cele cinci filme finaliste pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină vor fi anunțate de 24 ianuarie, înainte de cea de a 89-a ceremonie de decernare a Oscarurilor, care va avea loc la 26 februarie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Foarte interesant! / Mesajul criptic al lui Kirilo Budanov și ce spune despre moartea lui Navalnîi

3 VIDEO „Fir-ar mama ei a dracu de zdreanță! Mi-e scârbă de mine că de doi ani o duc rău cu ea”

4 Foarte interesante amănunte...

5 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...