OSCAR 2020 - ''Parasite'', premiat pentru cel mai bun scenariu original

OSCAR 2020 - ''Parasite'', premiat pentru cel mai bun scenariu original

Bong Joon Ho şi Han Jin-won, scenariştii filmului sud-coreean "Parasite", au câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original la cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Academiei de film americane, organizată duminică seară la Los Angeles, informează contul de Twitter al evenimentului.

La această categorie au fost nominalizate filmele "Marriage Story", "Once Upon a Time in Hollywood", "Parasite", "Knives Out", "1917".

Cei doi scenarişti sud-coreeni se află la primul premiu Oscar după prima nominalizare. Ei au mai câştigat cu acest film un premiu BAFTA şi au fost nominalizaţi la Globurile de Aur.

Filmul "Parasite", cu Kang-ho Song, Sun-kyun Lee şi Yeo-jeong Jo este o metaforă despre clivajul social dintre săraci şi bogaţi în societatea modernă şi a mai fost nominalizat si la categoria film străin, la cea pentru cel mai bun film, pentru regie, montaj şi scenografie.

Cea de-a 92-a gală de decernare a premiilor Oscar are loc la ora transmiterii acestor informaţii la Dolby Theatre din Hollywood. Pentru al doilea an consecutiv, gala nu are un prezentator principal. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

2 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Petrecere de pomină la Miami, cu Loredana, vedete și milionari din România

5 Citiți și voi ce spune omul ăsta!