OSCAR 2021 - Anthony Hopkins, desemnat cel mai bun actor în rol principal

OSCAR 2021 - Anthony Hopkins, desemnat cel mai bun actor în rol principal

Anthony Hopkins a devenit cel mai vârstnic câştigător al premiului Oscar în categoriile de interpretare după ce a fost recompensat duminică seară, la Los Angeles, cu trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal, la cea de-a 93-a ediţie a galei de decernare a premiilor Academiei de film americane, graţie interpretării sale din lungmetrajul "The Father", relatează contul de Twitter al evenimentului.

La această categorie au fost nominalizaţi actorii Riz Ahmed ("Sound of Metal"), Chadwick Boseman ("Ma Rainey's Black Bottom"), Anthony Hopkins ("The Father"), Gary Oldman ("Mank"), Steven Yeun ("Minari").

Hopkins, 83 de ani, interpretează în filmul "The Father" rolul unui bărbat aflat la finalul vieţii şi care refuză, pe măsură ce îmbătrâneşte, orice ajutor din partea fiicei sale, interpretată de Olivia Colman.

Filmul este regizat de Florian Zeller care semnează şi scenariul, alături de Christopher Hampton. Tot Florian Zeller este şi autorul piesei de teatru după care a fost adaptat filmul. "The Father" a primit un Oscar şi la categoria scenariu-adaptare.

Sir Anthony Hopkins a mai câştigat un premiu Oscar pentru rol principal în 1992 cu producţia "The Silence of the Lambs" (1991). El a mai fost nominalizat de patru ori în carieră. De două ori pentru rol principal cu filmele "Nixon" (1995) şi "The Remains of the Day" (1993) şi respectiv de două ori pentru rol secundar - "Amistad" (1997) şi "The Two Popes" (2019).

Cea de-a 93-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc la Dolby Theatre şi gara Union Station din Los Angeles. Pentru al treilea an consecutiv, gala nu a avut un prezentator principal.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front