OSCAR 2022: Cel mai mic număr de filme înscrise la premii din ultimii zece ani

OSCAR 2022: Cel mai mic număr de filme înscrise la premii din ultimii zece ani

În total 276 de lungmetraje aspiră să fie nominalizate anul acesta la premiile Oscar pentru cel mai bun film, categoria regină a premiilor decernate de Academia Americană de Film, reprezentând din cauza pandemiei cel mai mic număr de pelicule din ultimii zece ani, relatează vineri EFE.

Lista oficială a nominalizaţilor va fi anunţată pe 8 februarie.

Unul dintre motivele care explică această scădere semnificativă a înscrierii candidatelor la Oscar este că perioada de eligibilitate pentru această ediţie a fost de doar 10 luni, având în vedere că anul trecut, când gala a fost amânată pentru sfârşitul lunii aprilie, termenul a fost extins pentru a include şi filmele lansate în ianaurie şi februarie 2021.

Această prelungire a făcut ca în 2021, 366 de pelicule să candideze la Oscarul pentru cel mai bun film, cel mai mare număr din ultimii 50 de ani.

Totuşi la ediţia de anul acesta, cu numărul 94, nu vor putea participa decât filmele lansate între 1 martie şi 31 decembrie 2021.

Chiar şi aşa, Academia a menţinut modificarea excepţională în regulamentul său pentru a admite în competiţie filmele care au fost lansate doar în 'streaming', fără să fi trecut prin cinematografe, cu condiţia să fi avut programată lansarea pe marile ecrane, dar care nu a fost posibilă din cauza pandemiei.

La categoria cel mai bun film internaţional s-au înscris anul acesta trei pelicule în limba spaniolă: "El Buen Patrón" (Spania), "Noche de Fuego" (Mexic) şi "Plaza Catedral' (Panama).

De asemenea, compozitorul spaniol Alberto Iglesias, un colaborator obişnuit al lui Pedro Almodóvar, s-a plasat în grupul de preselecţie la Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră, pentru filmul "Madres Paralelas".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 VIDEO Noua realitate din Rusia...