Oscar 2023. Meniul pentru vedetele hollywoodiene, inspirat din preparate ieftine ale clasei muncitorești britanice

Oscar 2023. Meniul pentru vedetele hollywoodiene, inspirat din preparate ieftine ale clasei muncitorești britanice

Un chef britanic a creat preparatele care vor fi servite vedetelor la petrecerea ce va avea loc după gala Oscar 2023.

Meniul este inspirat din preparate britanic tradiționale

Pe 12 martie 2023, cele mai mari nume din lumea filmului vor fi prezente la cel mai prestigios eveniment cinematografic al anului: premiile Oscar. După ce trofeele vor fi împărțite, invitații vor participa la celebra petrecere de după gală: Governors Ball.

Anul acesta, responsabil de meniu este Elliott Grover, un chef născut și crescut în Marea Britanie. Totodată, el este unul dintre protejații chefului Wolfgang Puck, care s-a ocupat de meniul Oscarurilor aproape 30 de ani.

Wolfgang a vrut un meniu care să reprezinte Marea Britanie și eu doar încerc să pun restaurantul meu din Londra pe hartă și să-mi dezvălui personalitatea… Începem cu fish and chips și continuăm cu o plăcintă cu pui. Desertul va fi un trifle clasic“, a explicat cheful.

Fish and chips (pește și cartofi prăjiți) este un preparat clasic britanic, o mâncare sățioasă și ieftină pentru clasa muncitoare. În trecut, acest fel de mâncare era împachetat și servit direct pe ziare.

Evident, preparatul pentru petrecerea de la Oscar a fost reinterpretat, dar a păstrat „esența“ celui clasic. Acesta va fi un antreu, servit în miniconuri realizate din bambus: câțiva cartofi prăjiți, un gujon de pește, piure de mazăre.

Cât despre felul principal, plăcinta cu pui, aceasta este, de asemenea, făcută cu ingrediente premium: cheful folosește doar carnea albă a puiului, foitaj fin, precum și trufe negre, care desăvârșesc preparatul.

Trifle, un desert clasic britanic, preferat al gospobinelor – realizat în straturi cu pandișpan și cremă – a fost și el reinterpretat pentru acest eveniment. Servit în porții individuale, la bază are un strat de pandișpan pufos, îmbrăcat în jeleu de căpșuni, apoi un strat de cremă de vanilie, unul de frișcă și cireșe maraschino.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Trupele ucrainene au spart prima linie de apărare a rușilor, care se retrag prin propriile câmpuri minate

2 VIDEO Asta chiar trebuie văzută...

3 Mister total / Unde a „dispărut” USS Gerald R. Ford, cel mai mare portavion militar din lume?

4 Cum te afectează fizic și psihic lipsa sexului / Semne care îți arată că trebuie să faci sex mai des

5 Orașul subteran misterios în care pot locui 20.000 de oameni. Magnifica așezare, descoperită de un bărbat care își renova casa