Ostatica declarată moartă s-a aflat printre cei din primul grup de israelieni eliberați din Gaza

Ostatica declarată moartă s-a aflat printre cei din primul grup de israelieni eliberați din Gaza

Numele israeliencei Hannah Katzir apare pe lista primului grup de ostatici întors în Israel după 49 de zile în captivitate în Fâșia Gaza. Anterior, reprezentanții mișcării radicale palestiniene „Jihadul Islamic” au susținut că Katzir a murit înainte de a fi eliberată.

Pe 9 noiembrie, grupul Saraya al-Quds (Companiile din Ierusalim), care este aripa militară a Jihadului Islamic, și-a exprimat disponibilitatea de a elibera doi ostatici israelieni, printre care și pe Hannah Katzir, invocând imposibilitatea de a le furniza medicamentele necesare. Pe 21 noiembrie, radicalii au făcut o declarație că Hannah Katzir ar fi murit.

În același timp, potrivit listei oficiale a persoanelor eliberate, care a fost distribuită de biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, Hannah Katzir, în vârstă de 76 de ani, se numără printre cei 13 israelieni care s-au întors în Israel vineri seară. Potrivit înregistrărilor video cu deplasarea convoiului cu cei eliberați prin Egipt către Israel, toți ostaticii au fost eliberați în viață și mutați independent.

Reprezentantul Forțelor de Apărare Israelului, Daniel Hagari, a atras atenția asupra acestui caz la un briefing de seară, făcând din nou un apel publicului să asculte doar sursele oficiale de informare. "Mai mult ca oricând, trebuie să evităm răspândirea de informații neverificate. De exemplu, Hannah Katzir s-a întors astăzi acasă după ce organizațiile teroriste au spus că au ucis-o în urmă cu câteva zile. Prin urmare, este necesar să ne bazăm doar pe rapoartele oficialilor", a spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat