OUG: Foștii șefi ai statului pot folosi gratuit o locuință dacă reședința lor este în reparații

OUG: Foștii șefi ai statului pot folosi gratuit o locuință dacă reședința lor este în reparații

Persoanele care au avut calitatea de șef al statului român pot folosi gratuit o locuință, pe o perioadă de maximum 12 luni, dacă la imobilul care le este atribuit cu destinația de reședință au loc lucrări de reparații capitale, se arată într-o ordonanță de urgență a Guvernului.

OUG a fost adoptată pe 4 august, fiind publicată luni în Monitorul Oficial.

Conform ordonanței, persoanele care au avut calitatea de șef al statului român beneficiază pe durata vieții de următoarele drepturi: "folosința gratuită a unei locuințe de protocol și a unui spațiu pentru organizarea cabinetului de lucru, încadrat cu un post de consilier și un post de secretar, ambele atribuite cu destinația de reședință"; "folosința gratuită pe o perioadă de maximum 12 luni a unei locuințe, cu destinația de reședință, în suprafață de maximum 200 mp, în perioada executării lucrărilor de reparații capitale la imobilul atribuit cu destinația de reședință".

OUG a fost adoptată având în vedere obligația Regiei Autonome "Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat" (RA-APPS) de a atribui, cu avizul Secretariatului General al Guvernului, din fondul locativ aflat în domeniul public al statului, locuințe de protocol, cu destinația de reședință, persoanelor care au deținut calitatea de șef al statului român. Totodată, OUG a fost aprobată ținând cont de faptul că RA-APPS "trece printr-un proces complex de eficientizare și restructurare, care a demarat prin crearea cadrului legal pentru vânzarea imobilelor cu destinația de locuințe concomitent cu restrângerea bazei materiale destinate activității de reprezentare și protocol".

De asemenea, ordonanța a fost adoptată luând în considerare "imperativul utilizării fondurilor alocate în vederea efectuării lucrărilor de reparații capitale la reședințele oficiale, aflate în fondul imobiliar" al RA-APPS, pentru susținerea cărora sunt prevăzute, în bugetul SGG, în anul bugetar curent, sumele de bani necesare, se mai arată în actul normativ.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!