Ovidiu Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

Ovidiu Vanghele: „Ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular”

Principalul vinovat și creatorul sistemului prin care bătrânii erau exploatați în „azilele groazei”, secretarul de stat Cristian Vasilcoiu, a rămas în funcție, avertizează jurnalistul Ovidiu Vanghele, cel care a realizat ancheta care a dus la demisia miniștrilor Marius Budăi și Gabriela Firea. Vanghele scrie pe contul său de Facebook că, de fapt, fostul jurnalist Vasilcoiu nu doar că a creat sistemul criminal, dar a și anulat protocolul cu ONG-ul care descoperise inițial neregulile de la azilele de bătrâni, pentru a proteja mafia din DGASPC-uri, scrie ziaristii.com .

Ancheta despre „azilele groazei” a apărut în ianuarie în două publicații, Investigatiimedia.ro și Buletin.de, fiind semnată de Ovidiu Vanghele și Bianca Albu. Șase luni nu s-a întâmplat nimic, iar pe 4 iulie scandalul a izbucnit brusc odată cu descinderile DIICOT la azilele din Ilfov unde erau torturați și exploatați bătrâni cu dizabilități.

După 10 zile de scandal, doi miniștri au fost siliți să demisioneze. Marius Budăi, de la Ministerul Muncii, și Gabriela Firea, de la Ministerul Familiei, au plecat din Guvern proclamându-și nevinovăția.

În funcție a rămas însă secretarul de stat de la Ministerul Muncii responsabil cu asistența socială, PSD-istul Cristian Vasilcoiu. Omul baronesei de Dolj, Lia Olguța Vasilescu, se află la al doilea mandat de secretar de stat la Muncă, după perioada 2017-2018. Vasilcoiu este cel care le-ar fi spus șefilor de la asistența socială pe județe, într-o ședință, că pot să stea liniștiți, că i-a scăpat de controalele ONG-ului care-și băga nasul în azilele de bătrâni și le încurca afacerile.

Mai jos, postarea lui Ovidiu Vanghele.

Ovidiu Vanghele: „Ăsta e cel care a tăiat protocolul cu CRJ, în uralele pungașilor de la DGASPC-uri”

„Șefu’ la toată asistența socială pă țară a rămas în funcție, tati, deși el e primul responsabil politic pentru nenorocirile trăite de oamenii ăia în centrele din Ilfov, el e primul autor al «pozei» cu bătrânii cărați în pătură noaptea și pitiți prin șantiere, ăsta e creatoru’ sistemului ăstuia nemernic, lumpenu’ ăsta patibular.

Și a rămas în funcție, tati, uite-l, lucrează, are si cartea de rugăciuni pe birou, acolo, face să fie bine.

Ăsta e cel care a tăiat protocolul cu CRJ, în uralele pungașilor de la DGASPC-uri, care mănâncă bine de tot din sistemul ăsta de tortură a celor mai vulnerabili, a celor mai amărâți dintre noi.

Nea Marcy (Marcel Ciolacu – n. red.), vezi, boss-ule, că ai uitat să dai afară primul responsabil, uite-l! Sau ți-e frică să nu-ți facă vreo vrajă cu cartea aia?”

Mesajul lui Vanghele a fost redistribuit de jurnalistul de investigații Alex Dima, de la ProTV, care a confirmat: „Persoanele cu dizabilități sunt în grija unui secretar de stat din Ministerul Muncii, pus pe funcție acum multă vreme de primarul Craiovei. Toate poveștile și suferințele pe care le știm, vedem și auzim zilele acestea sunt în directa lui responsabilitate. Are dreptate Ovidiu Vanghele”.

Așadar, nu doar protejații Gabrielei Firea au pus umărul la maltratarea și jefuirea bătrânilor din „azilele groazei”, ci și omul de încedere al Liei Olguța Vasilescu, cealaltă „otravă” influentă din PSD!, mai scrie ziaristii.com .


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?