Palatul în care Putin ar locui alături de iubita Alina Kabaeva: cum a ajuns să dețină un imperiu imobiliar

Palatul în care Putin ar locui alături de iubita Alina Kabaeva: cum a ajuns să dețină un imperiu imobiliar

O investigație a jurnaliștilor ruși dezvăluie locul secret în care dictatorul rus Vladimir Putin și Alina Kabaeva, fostă gimnastă, locuiesc. Proprietățile imobiliare deținute de presupusa iubită a liderului de la Kremlin au fost cumpărate din fondurile unei companii offshore, relatează Ukrainska Pravda .

Vladimir Putin și Alina Kabaeva FOTO Profimedia

Alina Kabaeva , în vârstă de 39 de ani, care ar fi iubita liderului rus, în vârstă de 70 de ani, locuiește într-o vilă situată pe proprietatea lui Putin de pe Lacul Valdai, la aproximativ 402 kilometri nord-vest de Moscova, conform unui raport al site-ului de știri de investigație rus The Project , relatează The Telegraph.

Liderul de la Kremlin i-ar fi cumpărat presupusei iubite un imperiu imobiliar în valoare de 120 de milioane de dolari prin intermediul unor fonduri secrete ascunse în Cipru. Fondurile sunt spălate prin intermediul companiei Ermira Consultants.

Candelabru.

Construcția a fost realizată de o companie deținută de Iuri Kovalciuc. Foto via Yahoo

Construcția imobilului a început în anul 2020 și a fost finalizată doi ani mai târziu, potrivit The Project. Cu o suprafață de peste 1.200 de metri pătrați, casa a fost construită în întregime din lemn.

De asemenea, construcția a fost realizată de o companie deținută de Iuri Kovalciuc, omul de afaceri rus cunoscut drept „bancherul lui Putin”.

Oficialii anonimi au afirmat pentru The Project că au văzut copii la fața locului, iar imagini din satelit realizate între 2016 și 2020 au arătat un loc de joacă, despre care se crede că a fost construit pentru familie.

În anul 2021, lângă casa fostei gimnaste a fost construit un debarcader, de unde se poate ajunge cu barca până la un parc de 28 de hectare, iar în anul 2018, a fost construită o cale ferată secretă pentru Putin , pe care acesta o folosește pentru a ajunge la reședință.

S-a descoperit că Putin și Kabaeva locuiesc împreună. Asistenții și verișorii gimnastei se află în mod constant la reședința lui Putin din Valdai, iar una dintre surori are chiar și un apartament în apropiere.

Casa în care se spune că locuiește Alina Kabaeva se află la doar 800 de metri de reședința bine păzită și privată a președintelui rus Vladimir Putin, unde acesta nu organizează aproape niciodată întâlniri publice.

În total, Kabaeva și rudele sale dețin imobiliare în valoare de cel puțin 120 de milioane de dolari.

Casa președintelui rus Vladimir Putin

Fotografii ale acestei vile, dezvăluite de un director de construcții care a lucrat în preajma casei până în anul 2005, arătau interioare opulente care ar fi fost inspirate de dragostea lui Putin pentru orașul său natal, Sankt Petersburg, și pentru Muzeul Hermitage din secolul al XVIII-lea.

Piscina casei lui Vladimir Putin

Piscina casei lui Vladimir Putin. Foto via Yahoo

În una dintre imagini ar fi surprins biroul liderului de la Kremlin care este decorat cu mobilier din lemn de mahon. Într-o altă cameră, pot fi văzute scaune aranjate în jurul unei mese de sticlă.

Casa președintelui Vladimir Putin. Foto via Yahoo

Casa președintelui Vladimir Putin. Foto via Yahoo

Existența vilei a fost raportată pentru prima dată în anul 2021 de către echipa opozantului rus Alexei Navalnîi , care a susținut că au fost utilizate fonduri bugetare pentru a închiria proprietatea de la omul de afaceri Kovlaciuk.

Dormitorul lui Putin

Dormitorul lui Putin. Foto via Yahoo

Atât președintele rus, cât și Alina Kabaeva au negat în mod repetat că ar avea o relație.

Oficialii anonimi, care au participat la petrecerile private ale liderului de la Kremlin, au afirmat că nu i-au văzut niciodată pe cei doi împreună, însă au continuat spunând că nu au nicio îndoială că au o relație. În plus, au precizat că doar ofițerii de rang înalt din departamentul de securitate al președintelui erau la curent cu amănuntele aranjamentului lor.

Într-un alt semn al apropierii sale de Putin, Alina Kabaeva a fost numită în anul 2014 la conducerea Grupului Național de Media, un trust de presă deținut de Kovalciuc, deși nu avea nicio experiență relevantă. Funcția îi asigura un venit anual de circa 8,6 milioane de lire sterline.

„Trebuie oprit”

Alina Kabaeva și Vladimir Putin

Alina Kabaeva și Vladimir Putin ar locui împreună. Foto: Profimedia (Arhivă)

Investigația s-a bazat pe documente furnizate de un informator anonim, descris ca fiind un director în „imperiul de afaceri al unuia dintre cei mai apropiați prieteni ai președintelui”, care a fost direct implicat în gestionarea unei companii cu sediul în Cipru, Ermira Consultants, utilizată ca un fond secret al lui Putin.

Sursa a menționat că, până în anul 2015, compania a fost deținută de un avocat din Sankt Petersburg, Vladislav Kopilov. Din anul 2015, proprietatea companiei offshore a trecut, probabil, la oamenii oligarhului Arkadi Rotenberg.

Sursa a menționat că rudele liderului de la Kremlin s-au întâlnit personal cu Rotenberg, Iuri Kovalciuc și cu subordonații lor și le-au spus de ce au nevoie.

Ulterior, au utilizat banii companiei pentru a cumpăra locuințe: de exemplu, în anul 2011, Kabaeva a cumpărat patru apartamente în Soci.

Jurnaliștii au mai aflat că firma cipriotă s-a îmbogățit prin punerea în circulație a acțiunilor Grupului Național de Media.

În anul 2013, Ermira a cumpărat 7,5% din acțiuni pentru 76 de milioane de euro, însă, trei luni mai târziu, le-ar fi vândut structurilor financiare ale lui Gennady Timchenko, un oligarh rus cu legături strânse cu Vladimir Putin, pentru încă 65,6 milioane de euro.

Informatorul i-a contactat pe jurnaliștii, fiindcă era indignat de invazia Rusiei în Ucraina și a afirmat că regimul rus „trebuie oprit”.

Documentele analizate de The Project au dezvăluit modul în care prietenii apropiați ai liderului de la Kremlin și companiile acestora depuneau bani în Ermira Consultants, compania cipriotă, care au fost ulterior utilizați pentru a cumpăra proprietăți de lux și pentru a asigura nevoile lui Putin și ale familiei sale.

Un „obshchak”

Sursa a numit compania Ermira un „obshchak”, o trezorerie comună a unui grup infracțional.

Totodată, liderul rus a fost învinuit că a obținut profituri din vânzarea unui brand popular de vodcă care îi poartă numele și care a apărut pe piață la începutul anilor 2000. Drepturile de proprietate asupra băuturii au fost transferate în mod repetat între prietenul său din copilărie Arkadi Rotenberg și compania cu sediul în Cipru.

Numai vânzările de vodcă i-ar fi adus președintelui rus cel puțin o jumătate de milion de dolari între 2004 și 2019, conform estimărilor The Project.

Alina Kabaeva este, de asemenea, proprietara unor proprietăți de lux din Rusia, inclusiv a unui penthouse aflat în complexul rezidențial Royal Park din Soci, despre care se crede că este cel mai mare apartament din Rusia și care ar fi fost cumpărat tot din fondurile companiei offshore.

Alina Kabaeva FOTO Profimedia

Alina Kabaeva FOTO Profimedia

Suprafața apartamentului este de 2.600 de metri pătrați, are o piscină, un cinematograf, o terasă și o platformă pentru elicopter pe acoperiș, iar designul a fost dezvoltat de Valentin Iudashkin, un designer rus important. Totodată, în acest penthouse nu locuiește nimeni.

În timp ce apartamentul a fost pentru scurt timp scos la vânzare, vizualizările 3D disponibile online arătau interioarele sale extrem de luxoase.

Proprietățile fostei gimnaste erau înregistrate pe numele rudelor sale, inclusiv al bunicii sale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...