Palatul Ştirbey, scos la licitaţie pentru 7,9 milioane de euro

Palatul Ştirbey, scos la licitaţie pentru 7,9 milioane de euro

Licitaţia publică este programată miercuri, 29 iunie, la sediul Euro Insol din Bucureşti, care a confirmat pentru Forbes că “există cel puţin un participant înscris la licitaţia pentru Palatul Ştirbey”. Înscrierea la licitaţie este condiţionată de achiziţionarea Caietului de sarcini (10.000 lei) şi de depunerea unei garanţii de participare de 20% din preţul de pornire.

Palatul Ştirbey din Buftea este cel mai vast domeniu pentru evenimente din România, cu o istorie care începe în secolul al XIX-lea. Construcţia sa a început în anul 1850 la ordinul lui Barbu Dimitrie Ştirbey, domnitor al Ţării Româneşti, şi a durat până în anul 1863.

Parcul Ştirbey are o suprafaţă de peste 20 ha, arbori seculari de peste 400 de ani, un superb lac interior şi deschidere către lacul Buftea.

FOTO Shutterstock

Pe lângă terenul de 239.934 mp, ansamblul cuprinde Palatul cu o suprafaţă de 2.168 mp; sala multifuncţională Regina Maria (2.021 mp); Palatul mic (266 mp); Capelă domnească pictată în anul 1890 de Gheorghe Tăttărescu (191 mp); Castelul de apă construit în anul 1920 după proiectul lui Anghel Saligny (107 mp) şi altele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 VIDEO „Bătrânul” lansator APR-40 din România, surpriza de pe frontul din Ucraina

3 Un scandal sexual care ia amploare / După jurnalistă, alte două femei îl acuză pe Răzvan Băltăreţu că nu le-a respectat consimțământul

4 Rusia trece la următorul nivel? / „Ar fi sfârșitul păcii și al stabilității în regiune” / Putin este cu ochii pe insula suedeză Gotland

5 Foarte interesante amănunte...