Palestinieni acuzați de „colaborare” cu Israelul, executați în Cisiordania. Trupurile le-au fost atârnate de un stâlp de electricitate

Palestinieni acuzați de „colaborare” cu Israelul, executați în Cisiordania. Trupurile le-au fost atârnate de un stâlp de electricitate

Scene oribile s-au petrecut în tabăra de refugiați Tulkarem din Cisiordania. Militanții palestinieni au anunțat că au ucis doi bărbați acuzați că au colaborat cu autoritățile israeliene.

Cei doi ar fi fost târâți prin tabăra de refugiați Tulkarem în jurul orei 21:00, vineri, 24 noiembrie, însoțiți de oameni înarmați mascați care au strigau „Colaboratori, colaboratori”, scrie The New York Times .

Bărbați înarmați i-au bătut apoi pe cei doi și i-au împușcat de aproximativ o duzină de ori înainte ca alți oameni să-i scuipe și să-i calce în picioare, au relatat localnicii.

Cadavrele celor doi bărbați au fost atârnate ca un avertisment, subliniind temerile tot mai mari de radicalizare sporită pe măsură ce războiul din Gaza continuă.

Imaginile distribuite online, care nu au putut fi verificate de agenția de presă Reuters, au arătat două cadavre atârnate de un perete și un stâlp de electricitate în fața mulțimilor furioase.

O declarație a Brigăzilor Tulkarm, un grup cu sediul în orașul Tulkarm din Cisiordania, care este asociat cu facțiunea Fatah, a spus că „nu există imunitate pentru niciun informator sau trădător”.

„Suntem în căutarea lor și îi vom trage la răspundere”, se spune.

Imaginile distribuite pe canalul Tulkarm Brigades Telegram au arătat un bărbat care aparent mărturisește că lucrează cu serviciile de securitate israeliene și oferă detalii despre activitățile sale.

Declarația Brigăzilor Tulkarm spunea că oricine a lucrat cu serviciile de securitate israeliene are termen până pe 5 decembrie să se prezinte și să se pocăiască.

Comisia Independentă pentru Drepturile Omului, un grup palestinian pentru drepturile omului, a emis o declarație în care critică crimele extrajudiciare, dar a declarat că autoritățile israeliene sunt responsabile pentru recrutarea agenților palestinieni.

Nu a existat niciun comentariu din partea Autorității Palestiniene, care exercită o guvernare limitată în Cisiordania, și nici un comentariu imediat din partea serviciilor de securitate israeliene.

Cel mai recent incident a oferit semne suplimentare ale tensiunii în creștere în Cisiordania ocupată, care a cunoscut o creștere a violenței de la începutul războiului din Gaza, pe măsură ce raidurile militare israeliene s-au intensificat.

Uciderile în stilul execuției publice ale palestinienilor acuzați că au colaborat cu Israelul au fost rare în ultimii ani, dar au fost mai frecvente în anii celei de-a doua revolte Intifada de acum două decenii.

Cisiordania se confrunta deja cu cele mai înalte niveluri de tulburări din ultimele decenii în timpul celor 18 luni premergătoare atacului, dar atacul asupra Israelului de către oamenii înarmați ai Hamas din 7 octombrie și bombardarea ulterioară a Gazei de către forțele israeliene au ridicat presiunea la noi niveluri.

Sute de palestinieni au fost uciși în confruntările cu soldații și coloniștii israelieni în ultimele șase săptămâni, iar forțele de securitate au efectuat mii de arestări, cu confruntări repetate între trupele israeliene și protestatari palestinieni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?