Palmaresul, marca și trofeele clubului Oțelul Galați, vândute la licitație pentru 10.000 de euro

Palmaresul, marca și trofeele clubului Oțelul Galați, vândute la licitație pentru 10.000 de euro

Palmaresul, marca și 80 de trofee câștigate de echipele de seniori și juniori ale clubului Oțelul Galați, acum în faliment, au fost vândute pentru suma de 10.000 de euro în cadrul unei licitații care a avut loc, joi, la sediul Casei Artmark din Capitală.

Marca "FC Oțelul Galați, 1964", marca aniversară de 50 de ani ("marca cu lei") și palmaresul FC Oțelul Galați (80 de trofee ale echipelor de seniori și juniori, între care Supercupa României 2011 și Cupa Campion Național Liga I 2010-2011) au avut ca preț de pornire suma de 9.000 de euro. Acest lot a fost adjudecat online, la a doua strigare, cu suma de 10.000 de euro de către o persoană care a dorit să rămână anonimă.

Al doilea obiect ca valoare adjudecat joi seara a fost un tricou purtat de jucătorul Patrice Evra în meciul dintre Oțelul Galați și Manchester United din Champions League, inscripționat cu numărul 3 și cu numele fotbalistului, acesta vânzându-se cu 200 de euro.

De asemenea, o medalie de campion național al Ligii I, ediția 2010-2011, a fost vândută cu 130 de euro, un tricou de colecție cu autografele jucătorilor gălățeni din 2011 a fost vândut cu 80 de euro, iar un tricou de campion, semnat de antrenorul Dorinel Munteanu și de jucătorii echipei campioane cu 75 de euro.

La licitație a participat și Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei Steaua, care a cumpărat un fanion și un tricou.

Printre obiectele scoase la licitație s-au mai aflat tricouri purtate de jucători (Daniel Popescu, Liviu Băjenaru, Sergiu Costin sau Cornel Râpă) în meciurile din Champions League, echipamente sportive formate din șort și tricou de joc, purtate în Liga I 2010 de Gabriel Giurgiu, Cornel Râpă, Cristian Sîrghi, Skubic, Gabriel Paraschiv, Silviu Ilie, Adrian Sălăgean și Cătălin Iorga, istoria FC Oțelul Galați în imagini, colecția oficială de fotografii și afișe a clubului (106 piese), caricaturile a zece personalități sportive, fulare, fanioane de colecție etc.

Doar aproximativ jumătate din cele peste 80 de piese scoase la licitație au fost adjudecate joi seara. Licitația a fost organizată în urma unei decizii a Adunării Creditorilor clubului Oțelul și face parte din procedura de dizolvare a grupării gălățene.

FC Oțelul Galați, campioană a României la fotbal în sezonul 2010-2011, a intrat în faliment la 1 aprilie 2016, Tribunalul București ridicând la acea dată dreptul de administrare a clubului și dispunând dizolvarea societății aflate în insolvență din 10 iulie 2013.

Înființată în 1964, gruparea Oțelul Galați a câștigat singurul său titlu de campioană în ediția 2010-2011 a Ligii I, în palmares mai având și Supercupa României în 2011. Problemele financiare ale clubului au început în septembrie 2012 după preluarea acestuia de la combinatul ArcelorMittal de către omul de afaceri Dan Adamescu prin compania sa, TNG — Grupul Nova.

AGERPRES (editor: Marius Țone, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”