Până acum, Trump și-ar da notă medie la comunicare, dar maximă la realizări

Până acum, Trump și-ar da notă medie la comunicare, dar maximă la realizări

Președintele american Donald Trump a admis că obiectivele sale din domeniul imigrației nu s-au bucurat de cea mai bună comunicare cu putință și că acest lucru este "probabil" vina sa, adăugând că ar putea rezolva această problemă de transmitere a mesajului chiar cu prilejul discursului său de marți din fața Congresului, relatează Reuters.

Într-un interviu difuzat marți în cadrul programului de televiziune Fox & Friends, Trump și-a autoevaluat prestația în materie de comunicare cu "C sau C+", adică o notă medie în sistemul folosit în școlile din SUA.

"În materie de realizări, cred că mi-aș da un A. Pentru că consider că am realizat lucruri mărețe. Dar nu cred că eu și oamenii mei am explicat suficient de bine aceste lucruri publicului american", a spus magnatul devenit președinte. "Cred că aș lua un A pentru ce am făcut efectiv, dar în ce privește transmiterea mesajului, mi-aș da C sau C+", a adăugat el.

Săptămâna trecută, administrația președintelui Trump a publicat noile directive privind controlul imigrației, printre acestea numărându-se accelerarea procesului de repatriere a imigranților ilegali și angajarea a încă 15.000 de noi agenți. Noile directive au în vedere expulzarea nu doar a imigranților ilegali acuzați de infracțiuni comise cu violență, ci și a acelora care au 'abuzat' de asistența socială oferită de autoritățile americane ori care sunt sunt susceptibili să reprezinte 'un risc pentru siguranța publică și securitatea națională'.

Luni, deputați din California au cerut clarificări din partea administrației cu privire la raidurile și arestările ce au avut loc în acest stat, cu cea mai mare populație din SUA, subliniind că există informații că ofițerii de imigrație au mers inclusiv în biserici, școli și săli de judecată în căutarea de imigranți ilegali.

În interviul citat, Trump a insistat că agenții au în vedere doar infractori periculoși și nu oameni obișnuiți. Întrebat dacă acest lucru a fost comunicat în mod adecvat publicului, președintele a răspuns: "Nu cred. Nu, nu cred că a fost — poate e vina mea". Ulterior, invitat să precizeze cum ar dori să schimbe această situație, Donald Trump a replicat că "poate" va face schimbarea "în timpul discursului" în fața Congresului. Acesta are loc marți la ora locală 21:00 (miercuri, 02:00 GMT).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /