Panama Papers: Justițiile din Spania și Franța anunță deschiderea unor anchete

Panama Papers: Justițiile din Spania și Franța anunță deschiderea unor anchete

Parchetul spaniol a deschis luni o anchetă în legătură cu suspiciuni de spălare de bani vizând firma panameză de avocatură implicată într-o amplă rețea de evaziune fiscală dezvăluită de o anchetă jurnalistică de proporții la care au luat parte peste 100 de publicații din întreaga lume, transmite AFP, citând surse judiciare spaniole.

Parchetul Audienței Naționale, care instrumentează marile cazuri de infracțiuni economice și financiare, "a deschis o anchetă pentru spălare de bani, vizând cabinetul de avocatură Mossack Fonseca", a declarat un responsabil al instituției, pentru AFP.

Potrivit acestuia, ancheta va viza activitățile de spălare de bani desfășurate în beneficiul clienților rezidenți în Spania ai cabinetului de avocatură.

Printre clienții firmei panameze figurează Lionel Messi, starul echipei de fotbal FC Barcelona, și tatăl său Jorge, care trebuie să compară în luna mai în fața unui tribunal catalan tocmai pentru evaziune fiscală prin intermediul unor societăți fictive.

Pe aceeași listă se mai află Pilar de Borbon, mătușa regelui Felipe al VI-lea, și cineastul Pedro Almodovar.

În urma acelorași dezvăluiri cunoscute drept "Panama Papers", justiția franceză a anunțat luni, la rândul său, deschiderea unei anchete pentru "spălare de bani în formă agravată". Practicile dezvăluite de investigația jurnalistică sunt "susceptibile să privească rezidenți fiscali francezi", a explicat Parchetul financiar francez, citat de AFP.

AGERPRES/(AS — autor: Irina Cristea, editor: Vicențiu Purcărea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

2 Zvon / Râcă mare în PSD după ce l-au prins pe Dîncu jucând la două capete

3 Idiotul ăsta ar trebui interzis în spitalele din România! / Mama anti vaccinistului Răzvan Constantinescu este „…

4 Așa o fi?

5 Gastronomia sexuală din Evul Mediu / Tinerele imprimau pîinea cu labiile