''Panama Papers'': Percheziții ale poliției la sucursala Mossack Fonseca de la San Salvador

Poliția a desfășurat vineri seară o percheziție la sucursala de la San Salvador a cabinetului de avocatură Mossack Fonseca aflat în centrul scandalului 'Panama Papers' care a scos la iveală un sistem de evaziune fiscală la scară planetară, relatează AFP.

Percheziția a permis confiscarea "unei cantități importante de echipament informatic", a anunțat procuratura pe contul său de Twitter, însă nu a fost făcută nicio arestare.

Autoritățile din El Salvador au anunțat miercuri deschiderea unei anchete pentru a stabili dacă cetățenii din această țară a Americii Centrale ale căror nume apar în 'Panama Papers' au încălcat legea. Ei ar fi în număr de 33, potrivit presei.

Procurorul Douglas Melendez s-a deplasat vineri seară la sediul cabinetului de avocatură, în capitala San Salvador. El a declarat presei că circa 20 de calculatoare și documente au fost confiscate, în timp ce șapte angajați au fost interogați, fără a fi totuși arestați.

Autoritățile din El Salvador au decis să desfășoare această intervenție după ce au văzut că angajații retrăgeau numele cabinetului de avocatură de pe fațada clădirii.

"Vom desfășura o anchetă aprofundată în acord cu legislația", a anunțat procurorul Melendez, făcând apel la cabinetele de avocatură care au fost în legătură cu panamezul Mossack Fonseca să se prezinte la procuratură.

Peste 220 de firme offshore ale clienților salvadorieni ai cabinetului Mossack Fonseca au permis realizarea unor tranzacții de sute de mii de dolari și achiziționarea de bunuri imobiliare în El Salvador "scăpând supravegherii autorităților locale", potrivit publicației online El Faro.

Această scurgere masivă de documente, supranumită 'Panama Papers' și prezentată la 3 aprilie de peste 100 de publicații din întreaga lume, a scos la iveală averi în paradisuri fiscale aparținând unui număr de 140 de responsabili politici, staruri din fotbal sau celebrități.

AGERPRES/(AS — editor: Ionuț Mareș, editor online: Ada Vîlceanu)

Cititi mai mult:


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul unui învățător bistrițean care l-a cunoscut pe președinte acum 20 de ani

2 Proasta s-a căcat în urnă! Dăncilă s-a referit la românii din diaspora folosind apelativul „ăștia”

3 ALERTĂ Proasta s-a pișat pe covor! Dăncilă a refuzat să răspundă în engleză la întrebarea unui jurnalist formu…

4 Concluzia? Iohannis-Dăncilă, scorul etapei! PSD, încă un eșec în drumul spre retrogradare!

5 EXCEPȚIONAL / Sebastian Lăzăroiu îi pune Proastei României întrebările pe care vuvuzelele PSD chemate la „dezbat…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb