Panică în România? Priviți ce se întâmplă în Germania!

Panică în România? Priviți ce se întâmplă în Germania!

În 10 din cele 16 landuri germane au fost raportate cazuri de infectare cu coronavirus, bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 188, potrivit datelor Institutului Robert Koch. Cea mai afectată regiune este Renania de Nord-Westfalia. Ca urmare a răspândirii noului virus a apărut și fenomenul "hamsterkauf", relatează Digi24.ro.

Germanii s-au grăbit să-și facă provizii, golind rafturile magazinelor de teama coronavirusului. Fenomenul este cunoscut sub numele de hamsterkauf și face referire la obiceiul rozătoarelor de a-și face provizii și de a-și umple obrajii cu mâncare.

După confirmarea primelor cazuri de infectare cu noul virus, pe rețelele de socializare au apărut mai multe fotografii cu rafturi goale în magazinele din Germania, imaginile fiind însoțite de hashtag-ul hamsterkauf. Supermarketurile au confirmat, la rândul lor, că au înregistrat cereri mai mari pentru alimente neperisabile, precum și hârtie igienică, produse sanitare și dezinfectant.

Potrivit publicației Welt, autoritățile germane nu au considerat, încă, necesar să le recomande cetățenilor să facă pregătiri speciale împotriva epidemiei cu COVID-19, însă există o listă cu alimente neperisabile pe care oamenii ar trebui să le aibă în casă, în caz de urgențe. Lista a fost actualizată în 2016, pentru prima dată în aproape 70 de ani, ulterior fiind revizuită și pe 28 februarie 2020. Mulți politicieni au criticat această măsură, atrăgând atenția că poate induce panică în rândurile cetățenilor.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei

5 VIDEO Bătaie generală într-un club de fiţe după ce o „pisi” s-a plâns lui „iubi” că a fost pipăită