Panică printre locuitorii din vestul Germaniei, după apariția unei știri false despre un cutremur

Panică printre locuitorii din vestul Germaniei, după apariția unei știri false despre un cutremur

Risc Seismic

Știrea i-a alarmat pe mulţi locuitori din landul Renania de Nord - Westfalia din vestul Germaniei, care şi-au părăsit locuinţele şi au telefonat la staţiile de poliţie locale, informează DPA.

Germania

Un purtător de cuvânt de la Centrul de Control al Poliţiei din Duisburg a precizat că poliţiştii germani au primit apeluri telefonice atât din oraşele mari, cât şi din cele mici din Renania de Nord - Westfalia, potrivit Agerpres.

La Koln, rezidenţii unui bloc înalt şi-au părăsit locuinţele şi s-au refugiat în stradă. Poliţia şi pompierii locali au reuşit totuşi să îi liniştească şi să îi convingă să se întoarcă în apartamentele lor. În Gelsenkirchen, un oraş situat la 90 kilometri spre nord, Poliţia a anunţat că a primit numeroase telefoane de la localnic i cuprinşi de panică.

Originea acelei ştiri false este încă cercetată, a precizat un purtător de cuvânt al Poliţiei germane. "Aceasta este fără îndoială o ştire falsă absolut mizerabilă", a adăugat el.

În contextul seismului devastator din Turcia şi Siria, temerile oamenilor sunt exploatate, iar ştirile false se răspândesc cu mare rapiditate pe reţelele de socializare, a mai spus acelaşi purtător de cuvânt.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”