Papa a folosit un lift pentru a se îmbarca în avionul spre Malta

Papa a folosit un lift pentru a se îmbarca în avionul spre Malta

Papa Francisc a fost nevoit să folosească un ascensor pentru a se îmbarca într-o aeronavă care l-a dus sâmbătă în Malta, măsura fiind luată pentru "evitarea efortului inutil", după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, informează Reuters.

A fost prima dată în cele 36 de călătorii efectuate de papa Francisc în străinătate în care suveranul pontif nu a urcat singur treptele avionului.

În vârstă de 85 de ani, papa, care efectuează o vizită de două zile în Malta, suferă de sciatică, o afecţiune care îi provoacă dureri la nivelul membrelor inferioare.

Papa Francisc a fost nevoit să anuleze o călătorie la Florenţa în februarie şi nu a participat la slujbele din Miercurea Cenuşii din acest an din cauza unei crize acute de durere la genunchi.

Suveranul pontif a fost internat timp de 11 zile, în iulie, pentru o intervenţie chirurgicală de extirpare a unei secţiuni din colon.

După o perioadă de odihnă, papa a făcut o călătorie obositoare în Ungaria şi Slovacia, în septembrie.

De atunci, papa a avut o stare de sănătate bună, dar s-a plâns ocazional de dureri la picior şi la genunchi, notează Reuters.

Papa Francisc începe sâmbătă cea de-a 36-a vizită a sa în străinătate, în cel mai mic stat din Uniunea Europeană, Malta. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...