Papa a vrut să știe de fapt dacă Melania Trump îl servește pe soțul său cu 'potica'

Papa a vrut să știe de fapt dacă Melania Trump îl servește pe soțul său cu 'potica'

Papa Francisc a întrebat-o miercuri pe Melania Trump dacă îl servește pe ilustrul ei soț cu 'potica', un desert sloven foarte popular care se pronunță "potița", similar cuvântul italian pizza, fapt ce a creat confuzie printre cei prezenți la scenă, relatează AFP.

Într-un dialog scurt cu Melania Trump, papa Francisc a întrebat-o: "Ce-i dați să mânânce? Potica?"

Prima doamnă de origine slovenă a confirmat fără ezitare: "Potica". Un subiect de conversație culinar care a fost confirmat de Casa Albă câteva ore mai târziu.

Însă presa italiană și cea internațională s-au grăbit să reproducă această mică frază șușotită referindu-se la "pizza'' italiană, până când un membru de la Vatican de limbă slovenă mult mai informat a explicat despre ce este vorba.

El a precizat că soțul nepoatei papei este de origine slovenă. Prin urmare papa cunoaște acest desert și îl aduce în discuție de câte ori are vizitatori din Slovenia.

"Potica" (potița) este un rulou din foietaj plin cu cremă. Concentrația sa mare de unt și de zahăr permite o comparație calorică cu cea a pizzei, motiv de mândrie pentru italieni, notează AFP.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”