Papa Francisc a participat la slujba din Duminica Floriilor, la doar o zi după externare

Papa Francisc a participat la slujba din Duminica Floriilor, la doar o zi după externare

La o zi după ce a fost externat din spitalul în care a primit îngrijiri medicale pentru bronşită, Papa Francisc a participat la slujba oficiată în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican în Duminica Floriilor (catolice), relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Papa Francisc. FOTO Profimedia

Floriile (sărbătorite de catolici pe 2 aprilie) este un important eveniment din calendarul creştin ce marchează începutul Săptămânii Sfinte, la care Papa anunțase deja că participă.

Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, a salutat duminică dimineaţă, dintr-un vehicul deschis, mulţimea prezentă în piaţa de la Vatican, împodobită cu peste 35.000 de plante.

Papa Francisc a afişat o mină serioasă în papamobil, înainte de a celebra slujba.

Suveranul a părăsit sâmbătă spitalul Gemelli din Roma unde a fost internat miercuri din cauza unor probleme respiratorii.

„Sunt încă în viaţă"

Papa Francisc a fost diagnosticat cu bronşită şi a răspuns bine la tratamentul cu antibiotice, potrivit biroului de presă de la Vatican.

„Sunt încă în viaţă", a glumit suveranul pontif în faţa numeroşilor credincioşi şi jurnalişti adunaţi în faţa spitalului.

Suveranul Pontif suferă de mai mulţi ani de probleme de sănătate tot mai grave, inclusiv de dureri de genunchi care îl obligă să folosească un scaun cu rotile şi un baston.

Durerea de genunchi, care l-a forţat în special să anuleze mai multe întâlniri în 2022 şi să amâne o călătorie în Africa, se află în centrul conjecturilor referitoare la posibila sa demisie. Liderul Bisericii Catolice a lăsat întotdeauna deschisă această posibilitate

Papa Francisc a mai fost internat timp de zece zile la Spitalul Gemelli, în iulie 2021, pentru o operaţie majoră la colon.

Zece ani de când Papa Francisc conduce Biserica Catolică

Luna trecută s-au împlinit zece ani de când Papa Francisc e în fruntea Bisericii Catolice mondiale, unde a adoptat reforme majore în materie de guvernare şi a căutat să creeze o biserică mai deschisă şi în care să existe mai multă compasiune, în pofida unei opoziţii interne, în special din partea conservatorilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…