Papa Francisc denunţă dezinformarea, „primul păcat al jurnalismului”. Apelul făcut de suveranul pontif

Papa Francisc denunţă dezinformarea, „primul păcat al jurnalismului”. Apelul făcut de suveranul pontif

Papa Francisc a denunţat sâmbătă „dezinformarea” şi ştirile false, care, în încercarea de a influenţa opinia publică, reprezintă „primul păcat al jurnalismului”., relatează AFP, citată de Agerpres.

Papa Francisc. FOTO EPA EFE

„Dezinformarea este primul dintre păcatele, greşelile - să spunem aşa - ale jurnalismului”, a spus Papa Francisc.

Declarația a fost făcută în timpul unei audienţe la Vatican pentru înmânarea unui premiu jurnalistic în prezenţa jurnaliştilor italieni.

„Dezinformarea este unul dintre păcatele jurnalismului. Ele sunt în număr de patru: dezinformarea, atunci când un jurnalist nu informează sau informează prost; calomnia (uneori folosită); defăimarea, care este diferită de calomnie, dar distruge; iar al patrulea (...), dragostea pentru scandal”, a declarat papa argentinian, citat într-un comunicat al Vaticanului.

Papa Francisc a făcut apel la „o explozie de responsabilitate” în „situaţia dramatică prin care trece Europa, prin continuarea războiului din Ucraina".

„Manipulările celor care răspândesc ştiri false din interes pentru a influenţa opinia publică mă îngrijorează", a explicat suveranul pontif.

Să dăm spaţiu vocilor păcii

Papa Francisc a făcut un îndemn la promovarea mesajelor de pace .

„Speranţa mea este să dăm spaţiu vocilor păcii, celor care se angajează să pună capăt acestui conflict, precum şi atâtor altora", a insistat el.

În vârstă de 86 de ani, Papa Francisc, care urmează să viziteze Mongolia săptămâna viitoare, a acordat de la alegerea sa numeroase interviuri, fiind mult mai deschis şi mai confortabil în acest exerciţiu decât predecesorul său Benedict al XVI-lea

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat