Papa Francisc i-a criticat pe cei care au plecat în vacanţă pentru a scăpa de restricţiile anti-COVID-19

Papa Francisc i-a criticat pe cei care au plecat în vacanţă pentru a scăpa de restricţiile anti-COVID-19

Papa Francisc i-a criticat duminică pe cei care au plecat în vacanţă în străinătate pentru a scăpa de restricţiile impuse pe timpul pandemiei de coronavirus, spunând că aceştia trebuiau să dea dovadă de o mai bună conştientizare a suferinţelor celorlalţi, informează Reuters.

Într-un discurs rostit după binecuvântarea sa săptămânală Angelus, suveranul pontif a spus că a citit relatări în presă despre persoane care au călătorit cu avionul pentru a scăpa de restricţiile guvernamentale şi a se distra în altă parte.

''Nu s-au gândit la cei care au rămas acasă, la problemele economice ale multor persoane care au fost loviţi dur de lockdown, la oamenii bolnavi. (S-au gândit) doar cum să meargă în vacanţă şi să se distreze'', a spus papa Francisc.

''Realitatea m-a întristat'', a spus acesta într-un mesaj video transmis din biblioteca Palatului Apostolic din Vatican.

Tradiţionala rugăciune Angelus este rostită în mod obişnuit de la o fereastră care dă spre Piaţa Sfântul Petru, dar a fost mutată în interior pentru a preveni astfel formarea unor mulţimi de oameni în piaţă şi a limita transmiterea COVID-19.

''Nu ştim ce ne va rezerva 2021, dar ceea ce puteam face împreună este să depunem mai mult efort pentru a avea grijă unul de celălalt. Suntem tentaţi să avem grijă doar de propriul interes'', a adăugat suveranul pontif.

Multe ţări au impus restricţii stricte pentru a preveni transmiterea coronavirusului, care a dus la moartea a peste 84 de milioane de persoane la nivel global, potrivit celui mai recent bilanţ întocmit de Reuters.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

5 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?