Papa Francisc i-a criticat pe cei care merg la slujbă pentru ''a fi văzuţi''

Papa Francisc i-a criticat pe cei care merg la slujbă pentru ''a fi văzuţi''

Papa Francisc i-a criticat miercuri pe cei care merg la liturghie "pentru a demonstra că sunt catolici" sau "pentru a expune ultimul model cumpărat" şi "a oferi o bună imagine socială". Suveranul pontif a formulat aceste critici cu prilejul Audienţei generale de miercuri desfăşurată în aula Paul al VI-lea în care a evitat să se apropie de credincioşi în contextul respectării măsurilor anti-contagiere cu noul coronavirus, relatează EFE.

În cateheza dedicată rugăciunii, papa a denunţat totodată "falsele rugăciuni", cele care sunt făcute "doar pentru a fi admiraţi de ceilalţi".

"Cel mai prost serviciu care poate fi adus lui Dumnezeu este de a te ruga cu oboseală, ca nişte papagali, ca şi cum ar fi un obicei. Nu. Rugăciunea este centrul vieţii. Dacă există rugăciune, atunci fratele şi sora devin importanţi", a adăugat papa Francisc.

El a asigurat că rugăciunea "nu este un calmant pentru a uşura problemele vieţii"; nu, acest tip de rugăciune "nu este creştină", a asigurat Suveranul pontif.

"A nu recunoaşte acest lucru este un sacrilegiu, o abominaţie, este cea mai gravă jignire adusă templului şi altarului", a continuat papa.

Papa Francisc a fost văzut fără mască miercuri, după ce marţi şi-a făcut apariţia purtând mască în conformitate cu normele anti-contagiere în vigoare în Italia, cu prilejul participării sale la reuniunea din Piaţa Campidoglio unde a luat parte la Întâlnirea de rugăciune pentru pace,

Nici episcopii sau cardinalii nu au purtat mască. La Audienţă a fost prezent preşedintele Conferinţei Episcopale Spaniole (CEE) şi arhiepiscopul Barcelona, cardinalul Juan José Omella.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”