Papa Francisc, invitat din nou să meargă la Kiev. Reacţia Suveranului Pontif

Papa Francisc, invitat din nou să meargă la Kiev. Reacţia Suveranului Pontif

„Este timpul să aprofundăm relaţiile cu cei care o doresc în mod sincer. Reînnoim invitaţia adresată Papei Francisc să viziteze ţara noastră şi îi cerem să continuă să se roage pentru poporul ucrainean”, a spus purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de externe, Oleg Nikolenko.

Oficialul ucrainean a fost întrebat cu privire afirmaţii făcute de Papa Francisc într-un interviu Reuters – suveranul pontif a spus că va merge în vizită în Canada, după care speră ca va face două călătorii – la Moscova şi Kiev, ca parte a eforturilor de a opri războiul lui Putin.

Papa Francisc a vorbit despre viitoarea întâlnire în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu copiii într-una dintre curţile principale ale Vaticanului.

Un băiat ucrainean pe nume Sachar l-a întrebat: „Puteţi veni în Ucraina pentru a salva toţi copiii care suferă acolo acum?".

Papa a răspuns că se gândeşte adesea la copiii ucraineni şi că vrea să viziteze ţara, dar că trebuie să aleagă momentul potrivit.

„Nu este uşor să iei o decizie care ar putea face mai mult rău decât bine pentru restul lumii. Trebuie să găsesc momentul potrivit pentru a o face. Săptămâna viitoare voi primi reprezentanţi ai guvernului ucrainean, care vor veni aici pentru a discuta, pentru a vorbi chiar despre o eventuală vizită a mea acolo. Vom vedea ce se va întâmpla", a spus Papa, potrivit unei transcrieri a evenimentului de la Vatican.

Războiul din Ucraina a forţat Vaticanul să efectueze un delicat exerciţiu de echilibru diplomatic, oferindu-se de mai multe ori să medieze pentru a pune capăt conflictului. Francisc l-a criticat de mai multe ori în mod implicit pe preşedintele rus Vladimir Putin în legătură cu invazia, dar fără a-l numi.

De asemenea, el a folosit termeni precum „agresiune nejustificată” şi „invazie” şi a deplâns atrocităţile împotriva civililor.

Papa Francisc a fost invitat să viziteze Ucraina de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, de primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, de arhiepiscopul major Sviatoslav Shevchuk al Bisericii Catolice de rit bizantin din Ucraina şi de ambasadorul Ucrainei la Vatican, Andriy Yurash. Yurash a declarat sâmbătă pentru Reuters că nu are detalii despre întâlnirea menţionată de Papă.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…