Papa Francisc, la spital pentru un control. De ce nu vrea să se opereze la genunchi

Papa Francisc, la spital pentru un control. De ce nu vrea să se opereze la genunchi

Papa Francisc s-a deplasat la spitalul Gemelli din Roma pentru un control programat, a declarat purtătorul său de cuvânt, Matteo Bruni, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Papa Francisc în scaun cu rotile. FOTO AFP

Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, a participat anterior la audienţa generală şi se afla într-o stare bună a sănătăţii.

Problemele medicale ale Papei Francisc

Papa Francisc suferă de diverticulită, o afecţiune care poate infecta sau inflama colonul şi a suportat o operaţie în 2021 prin care i-a fost extirpată o parte din colon.

Suveranul Pontif suferă, de asemenea și de o problemă la genunchi, motiv pentru care uneori foloseşte un baston, alteori un scaun cu rotile în apariţiile sale publice.

Într-un interviu pentru Reuters, Papa Francisc declara anul trecut că preferă să nu se opereze la genunchi pentru că nu doreşte o repetare a efectelor negative pe termen lung ale anesteziei, efecte pe care le-a resimţit după operaţia din 2021.

Zece ani de când Papa Francisc e în fruntea Bisericii Catolice

Pe 13 martie 2023 s-au împlinit zece ani de când Papa Francisc e în fruntea Bisericii Catolice VIDEO

Papa Francisc (Jorge Mario Bergoglio) s-a născut în Buenos Aires, într-o familie de emigranți italieni (tatăl era un muncitor de cale ferată italian). A studiat chimia la Buenos Aires, iar mai târziu a urmat cursurile seminarului din cartierul Villa Devoto (Buenos Aires). În 1958 a devenit novice în ordinul iezuit.

A obținut licența în filosofie la Colegio Máximo San José din San Miguel (Buenos Aires), apoi a predat literatură și psihologie la Colegio de la Inmaculada din Santa Fe și la Colegio del Salvador din Buenos Aires.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990