Papa Francisc, referitor la recenta sa intervenţie chirurgicală: ''Un infirmier mi-a salvat viaţa''

Papa Francisc, referitor la recenta sa intervenţie chirurgicală: ''Un infirmier mi-a salvat viaţa''

Papa Francisc a dezvăluit, referitor la recenta sa operaţie la colon, că un infirmier i-a ''salvat viaţa'' şi că este a doua oară când se întâmplă acest lucru. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu acordat postului de radio spaniol COPE şi care va fi difuzat miercuri, relatează luni EFE.

Într-un scurt extras din acest interviu difuzat luni, papa glumeşte pe seama sănătăţii sale şi răspunde "încă sunt viu: un infirmier mi-a salvat viaţa, un om cu multă experienţă''.

''Este a doua oară când un infirmier îmi salvează viaţa. Prima oară a fost în anul 1957", a mărturisit papa. Atunci a fost o măicuţă italiană cea care, opunându-se medicilor, i-a schimbat medicaţia tânărului seminarist pentru a-l trata de pneumonia de care suferea şi i-a salvat viaţa, după cum a povestit papa Francisc în repetate ocazii.

Interviul abordează, potrivit COPE, şi speculaţiile privind sănătatea papei, inclusiv o posibilă retragere din activitate - un zvon amintit într-un ziar italian. Referitor la aceasta, pontiful răspunde: "Când un papă este bolnav se iscă o briză sau un uragan în Conclav".

Papa Francisc a fost operat la 4 iulie "pentru stenoză diverticulară gravă cu semne de diverticulită sclerozantă", în cadrul căreia i-a fost extrasă o parte din colon şi pentru care a stat zece zile în spital.

La ultimele evenimente publice, papa a apărut complet recuperat, deşi la ultima audienţă cu legislatorii catolici şi-a început discursul prezentându-şi scuze pentru că nu putea să stea în picioare deoarece se afla "în perioada postoperatorie". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”