Papa Francisc se bucură de o imagine favorabilă în lume (sondaj)

Papa Francisc se bucură de o imagine favorabilă în lume (sondaj)

Papa Francisc se bucură de o imagine favorabilă aproape peste tot în lume, mai ales în Europa, SUA și America Latină, potrivit unui studiu realizat de un institut de cercetare american, citat vineri de AFP.

Conform studiului publicat miercuri de Pew Research Center din Washington, în medie 60% din păreri sunt favorabile papei, față de 11% defavorabile, în 43 de țări în care a fost realizat sondajul

Papa Francisc este foarte apreciat mai ales în Europa, cu 84% de opinii favorabile, în SUA (unde va face o vizită în 2015), cu 78%, și America Latină, de unde provine Suveranul Pontif argentinian, cu 72%.

Africa este mai indiferentă, cu 44% păreri pozitive despre suveranul pontif. Tot aici însă 40% dintre persoane nu au avut nicio părere, la fel ca în Asia, cu 41% de opinii favorabile și 45% fără nicio opinie.

Orientul Mijlociu îi este mai degrabă favorabil decât ostil, cu 25 la sută păreri bune, față de 41% fără nicio opinie. În mod logic este mai popular printre catolici, cu 92% în Polonia, 91%, în Argentina și în Italia și 88% în Spania.

Iordania, Egiptul și Turcia sunt țările în care este primit cel mai defavorabil, cu procente de aproximativ 30%.

Sondajul a fost realizat în două etape, în iarna 2013-2014 în nouă țări din America Latină (14.564 de persoane chestionate) și în primăvara lui 2014 în alte 34 de țări (36.430).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu

2 Voi vedeți ce pregătesc americanii? Nici filmele SF n-au mers atât de departe...

3 VIDEO Rareș Bogdan, afacere sub acoperire: a dat un covrig pe două mere

4 „Cea mai detestată femeie din Marea Britanie” cere 200 de dolari invitaților la masa sa de Crăciun

5 Fanii CFR Cluj, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc