Papa Francisc și alte vedete au pierdut marca de cont verificat pe Twitter

Papa Francisc și alte vedete au pierdut marca de cont verificat pe Twitter

Twitter a început să retragă joi bulinele albastre care atestă autenticitatea contului unui utilizator, iar celebrităţi precum vedeta pop Beyonce şi papa Francisc şi-au pierdut statutul de cont verificat, informează Reuters.

Foto: Arhivă

Unele personalităţi, cum ar fi celebrul baschetbalist LeBron James şi scriitorul Stephen King , păstrează în continuare bifa albastră.

Autorul romanului ''The Shining'', Stephen King, care a afirmat anterior că Musk este o alegere foarte proastă pentru Twitter , a scris: „Contul meu de Twitter spune că mi-am făcut abonament la Twitter Blue. Nu mi-am făcut. Contul meu de Twitter spune că am dat un număr de telefon. Nu am făcut asta''.

Musk i-a răspuns printr-un alt mesaj pe Twitter: „Cu plăcere, namaste'', însoţit de un emoji cu mâinile împreunate.

Potrivit The Verge, LeBron James, care a spus anterior că nu va plăti pentru un cont verificat, nu a achitat un abonament pentru a-şi păstra bifa albastră.

Într-un alt mesaj, Musk a scris: „Plătesc pentru căteva personalităţi'', după care a adăugat „Doar pentru Shatner, LeBron şi King'', referindu-se la actorul din filmele ''Star Trek'', William Shatner, care s-a plâns luna trecută că a fost forţat să plătească ca să-şi păstreze marca de cont verificat.

Printre cei care şi-au pierdut bifa de verificare se numără fostul preşedinte al Statelor Unite Donald Trump , cofondatorul Microsoft Corp Bill Gates şi vedeta de televiziune Kim Kardashian .

Elon Musk a făcut schimbări

După ce Elon Musk a devenit proprietarul Twitter, reţeaua de socializare a schimbat procedura prin care oferă râvnitul statut de cont verificat, acordat anterior unor personalităţi, jurnalişti, directori, politicieni şi organizaţii după verificarea identităţii acestora. Bulina albastră era o marcă a autenticităţii.

Musk a anunţat în noiembrie că Twitter va solicita, în schimbul acordării statutului de cont verificat, plata unui abonament în valoare de 8 dolari pe lună în încercarea de a genera noi surse de venituri în afara publicităţii.

Compania a oferit ulterior bife de verificare în alte culori - auriu pentru afaceri şi gri pentru organizaţii şi oficiali guvernamentali şi multilaterali.

A început totodată să afişeze etichete precum ''afiliat statului'' şi ''generat automat'' conturilor care sunt afiliate unui guvern sau unui bot.

Organizaţia neguvernamentală din Statele Unite National Public Radio (NPR) a sistat publicarea de conţinut pe cele 52 de conturi Twitter oficiale ale sale după ce Twitter a etichetat-o ''media afiliată statului'', iar ulterior ''media finanţată de guvern''.

Compania publică de televiziune Canadian Broadcasting Corporation (CBC) şi-a oprit de asemenea activitatea pe Twitter şi a intrat într-o dispută cu Musk în legătură cu semnificaţia sintagmei ''finanţat de guvern'' potrivit Twitter.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante