Papa numeşte 21 de noi cardinali, demers prin care îşi pune amprenta asupra viitorului Bisericii

Papa numeşte 21 de noi cardinali, demers prin care îşi pune amprenta asupra viitorului Bisericii

Papa Francisc a anunţat că va numi 21 de noi cardinali în luna august, printre care şi un italian, liderul Bisericii din Mongolia, un demers prin care suveranul pontif îşi va pune din nou amprenta asupra viitorului catolicismului, informează Reuters.

Dintre cei 21, 16 sunt cardinali electori cu vârsta sub 80 de ani şi astfel eligibili pentru a intra în conclavul care îi va alege succesorul după moartea sa sau în cazul unei demisii.

După ceremonia din 27 august prin care cardinalii vor fi instalaţi oficial, denumită consistoriu, papa Francisc va fi numit 83 din circa 133 de cardinali electori, ceea ce înseamnă că va creşte posibilitatea ca succesorul său să fie un bărbat care să-i continue poziţia pe subiectele cheie.

Printre noii electori se află arhiepiscopul Giorgio Marengo, un italian care este în prezent administratorul Bisericii Catolice din Mongolia, ţară care se învecinează cu China şi unde Vaticanul încearcă să îmbunătăţească situaţia catolicilor.

Alţi cardinali electori provin din Franţa, Nigeria, Brazilia, India, Statele Unite, Timorul de Est, Italia, Ghana, Singapore şi Paraguai.

Încă o dată, suveranul pontif a lăsat deoparte arhiepiscopi din oraşe importante care aveau în mod tradiţional cardinali înainte de alegerea lui Francisc în 2013, preferând să numească clerici din locuri îndepărtate, aparţinând unor biserici mici în dezvoltare. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

3 Fotografia cu lectorul universitar îmbrăcat în fustă a împărțit Internetul. Reacția Universității din București și a colegilor acestuia

4 O poveste reală, nu banc! / Citiți și voi, că asta este lumea în mod real, o bombă cu ceas...

5 „România este țară sigură, în Londra ies fără geantă scumpă. În Italia, a spart geamul la Ferrari ca să ia ceasul de la mână”