Papa spune că Biserica este deschisă tuturor, inclusiv comunității gay, dar are reguli

Papa spune că Biserica este deschisă tuturor, inclusiv comunității gay, dar are reguli

Papa Francisc a spus duminică că Biserica Catolică este deschisă tuturor, inclusiv comunității gay, și că are datoria de a-i însoți pe un drum personal al spiritualității, dar nu oricum.

Papa Francisc FOTO Getty Images

Papa Francisc, vorbind cu reporterii din avionul care se întorcea la Roma din Portugalia, a mai spus că sănătatea lui este bună după intervenția chirurgicală pentru o hernie abdominală în iunie.

El a spus că i-au fost îndepărtate cusăturile, dar a trebuit să poarte o bandă abdominală încă două sau trei luni până când mușchii i s-au întărit.

Întorcându-se de la festivalul catolic al Zilei Mondiale a Tineretului din Portugalia, Papa, în vârstă de 86 de ani, a apărut într-o formă bună, în timp ce a răspuns la întrebări timp de aproximativ jumătate de oră la conferința de presă obișnuită de după călătorie, în timp ce a stat în fața reporterilor.

Un reporter i-a reamintit că, în timpul călătoriei, el a spus că Biserica este deschisă pentru „toată lumea, toată lumea, toată lumea” și a menționat faptul că unele persoane, precum femeile și homosexualii, nu au aceleași drepturi.

Aceasta a fost o referire la faptul că femeilor nu li se permite să devină preoți în cadrul ordinului catolic și cuplurilor de același sex nu li se permite să se căsătorească.

Biserica este deschisă tuturor , dar există legi care reglementează viața în interiorul bisericii”, a spus el, potrivit Reuters .

„Conform legislației, ei nu pot lua parte la (unele) ritualuri. Asta nu înseamnă că biserica este închisă pentru ei. Fiecare persoană îl întâlnește pe Dumnezeu în felul său în interiorul Bisericii", a spus Papa.

Papa Francisc a mai spus că slujitorii din Biserică trebuie să susțină toți oamenii, inclusiv pe cei care nu se conformează regulilor, cu răbdarea și dragostea unei mame. Biserica învață că femeile nu pot deveni preoți pentru că Isus a ales doar bărbați ca apostoli ai Săi.

Papa Francisc nu a schimbat învățăturile privind comunitatea gay

Biserica nu permite căsătoriile între persoane de același sex și nici măcar binecuvântări pentru cuplurile de același sex, dar Francisc susține legislația civilă care conferă cuplurilor de același sex drepturi în domenii precum pensiile, asigurările de sănătate și moștenirea.

De la începutul papalității sale, Francisc a încercat să facă Biserica mai primitoare și mai puțin condamnătoare, inclusiv pentru membrii comunității LGBT, dar fără a schimba învățăturile care îi îndeamnă pe cei care simt atracție pentru persoane de același sex să se abțină de la astfel de relații.

În timpul unui eveniment din timpul călătoriei în Portugalia, el a spus mulțimii că Biserica are loc pentru toată lumea, „inclusiv pentru cei care greșesc, care cad sau se luptă”, și a invitat mulțimea să scandeze „Todos, todos, todos!”. (Toată lumea, toată lumea, toată lumea!).

Într-o altă secțiune a conferinței de presă, referindu-se la tineri, Papa a spus: „Cine dintre noi nu a făcut o greșeală morală la un moment dat în viața lui?”

Francisc a promovat o serie de reforme de când a devenit papă în urmă cu 10 ani, inclusiv acordarea unui rol mai important femeilor, în special în funcții de rang înalt la Vatican, dar se confruntă cu un echilibru delicat între credincioșii mai liberali și conservatori.

Aproximativ 1,5 milioane de oameni au asistat duminică la slujba Papei Francisc într-un parc de pe malul unui râu din capitala portugheză. Mulți dintre credincioși au dormit în aer liber, după ce au asistat sâmbătă seara la o altă slujbă în același loc și s-au adunat apoi în număr mare, în pofida căldurii sufocante.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat