Papua Noua Guinee: Cutremur cu magnitudinea 5,9 în largul coastelor de est

Papua Noua Guinee: Cutremur cu magnitudinea 5,9 în largul coastelor de est

Risc Seismic

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 a lovit duminică Papua Noua Guinee, a anunţat Institutul de Studii Geologice al Statelor Unite (USGS), notează AFP.

Epicentrul cutremurului, produs în zona New Britain duminică la orele 12.05 (02.05 GMT), a fost localizat la o adâncime de 20 de kilometri, în largul coastelor de est ale ţării, potrivit USGS.

Autorităţile locale nu au raportat victime sau pagube materiale deocamdată şi nu a fost emisă nicio avertizare de tsunami.

Papua Noua Guinee se află pe "Cercul de Foc al Pacificului", care este un punct fierbinte pentru activitatea seismică din cauza frecării dintre plăcile tectonice.

În iulie 2020, un cutremur cu magnitudinea 6,9 a stârnit teroare în capitala Port Moresby, dar nu au fost raportate pagube majore.

În februarie 2018, un seism cu magnitudinea de 7,5 a lovit regiunea muntoasă accidentată din centrul arhipelagului, declanşând alunecări de teren, îngropând case şi omorând cel puţin 125 de persoane. AGERPRES

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante