Paradoxalul caz Flutur sau încă o confirmare a zicalei: „Mai binele este dușmanul binelui”

Paradoxalul caz Flutur sau încă o confirmare a zicalei: „Mai binele este dușmanul binelui”

Una dintre marile surprize ale alegerilor locale s-a produs la Suceava, unde Gheorghe Flutur (PNL, 64 de ani) a pierdut președinția Consiliului Județean în fața candidatului PSD Gheorghe Șoldan, potrivit rezultatelor parțiale ale alegerilor locale, centralizate de rezultatevot.ro.

Flutur era președintele CJ Suceava din 2012 și este unul dintre liderii importanți ai PNL, fiind prim-vicepreședinte al partidului la nivel național. El era cotat cu prima șansă la câștigarea unui al patrulea mandat de președinte.

Înfrângerea lui Flutur a venit după un moment controversat provocat chiar de la PNL Suceava, organizație condusă de acesta.

La 1 mai, PNL Suceava a depus o contestație la Biroul Electoral Județean Suceava împotriva candidatului AUR, Neculai Miron, pe motiv că acesta candidează concomitent la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava și la cea de primar într-o comună din județ.

Biroul Electoral Județean Suceava a acceptat contestația PNL și a respins candidatura candidatului AUR, decizie menținută ulterior în instanță.

”A fost o decizie proastă a lui Flutur, pentru că dacă rămânea în cursă și candidatul AUR atunci voturile de opoziție anti-PNL s-ar fi împărțit între candidatul PSD și candidatul AUR. Odată ce candidatul AUR a fost scos din cursă, toate voturile anti-PNL s-au dus la candidatul PSD Gheorghe Șoldan, iar Flutur a pierdut la o diferență mică, de trei procente”, a declarat pentru G4Media un politician familiarizat cu situația din Suceava.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!