Parașutistului care a murit sâmbătă i s-a deschis accidental parașuta de rezervă în avion

Parașutistului care a murit sâmbătă i s-a deschis accidental parașuta de rezervă în avion

UPDATE ORA 16.54 Parașutistul care a murit, sâmbătă, după ce a căzut liber de la 3.000 de metri, avea 400 de salturi la activ și, din primele cercetări, reiese că parașuta de rezervă i s-a deschis accidental în timp ce se afla în avion.

 "Din 2010 s-a apucat și avea circa 400 de salturi la activ. În timpul zborului de sâmbătă i s-a deschis parașuta de rezervă pe nepregătite în timp ce se afla în avion, l-a atras afară și s-a agățat de aripa avionului. Cred că l-a depășit situația. Parașuta principală nu s-a deschis", a declarat presei Doru Baciu, instructor de parașutism care se afla în avion în timpul accidentului.

El a adăugat că parașutistul, Vlad Lupaș, a mai avut un acccident asemănător în urmă cu doi ani, dar atunci a reușit să se salveze.

Șeful Ambulanței Cluj, Horia Simu, a declarat, pentru AGERPRES, că moartea parașutistului a survenit instantaneu la impactul cu solul.

ORA 13. 38 Cluj: Un parașutist a murit după ce a căzut liber de la 3.000 de metri

Un parașutist sportiv a murit, sâmbătă, după ce a sărit din avion în timpul unui exercițiu și nu i s-a deschis parașuta.

Surse judiciare au declarat, pentru AGERPRES, că acesta ar fi sărit dintr-un avion de la peste 3.000 de metri altitudine.

"Am fost sesizați că un parașutist ar fi căzut, undeva pe raza localității Luncani, și a murit la impact. Tânărul are 27 de ani și e din Cluj-Napoca. E un parașutist amator. În urma cercetărilor, vom stabili cum s-a produs accidentul", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur.

La rândul său, șeful Ambulanței Cluj, Horia Simu, a declarat, pentru AGERPRES, că moartea parașutistului a survenit instantaneu la impactul cu solul, după ce, se pare, acestuia nu i s-a deschis parașuta.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”