Parchetul a clasat dosarul de evaziune al javrei lui Băsescu!/Fiscul îi găsise în conturi mai mulți bani decât a putut justifica

Parchetul a clasat dosarul de evaziune al javrei lui Băsescu!/Fiscul îi găsise în conturi mai mulți bani decât a putut justifica

Fostul lider PDL Elena Udrea a contestat, anul trecut, la Tribunalul București, constatările unui raport al Agenției Naționale de Administratre Fiscală (ANAF) care i-a descoperit în conturi mai mulți bani decât a putut justifica. Inspectorii Agenției au impozitat suma pentru care Udrea nu a putut prezenta acte justificative și, în paralel, au depus o plângere penală sub acuzația de evaziune fiscală. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București au închis, însă, dosarul, decizia fiind menținută de instanță în martie 2021, dezvăluie G4Media.ro .

În decembrie 2021, Elena Udrea a dat în judecată Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice – Direcția Persoane Fizice cu Risc Fiscal din cadrul ANAF, solicitând magistraților de la Tribunalul București să constate nelegalitatea unui raport din iunie 2018 întocmit de o echipă de inspectori din această instituție.

În raport, inspectorii au susținut că au descoperit în conturile Eleneu Udrea sume de bani a căror proveniență Elena Udrea nu a putut-o justifica. Atât Tribunalul București, cât și ANAF au refuzat să ofere detalii despre contestația luiUdrea, respectiv despre conținutul deciziei de impunere, sub pretextul secretului fiscal pentru persoane fizice și a dreptului la viață privată, femeia nefiind, în prezent, persoană publică.

Pe data de 14 ianuarie 2022, Tribunalul a anulat cererea Elenei Udrea, invocând vicii de formă în cuprinsul acțiunii. În cazul în care viciile de procedură vor fi corectate în perioada următoare, dosarul va fi reluat.

După terminarea investigației și întocmirea un raport în care s-a emis și o decizie de impunere, Fiscul a depus, în 2018, și o plângere penală pe numele lui Udrea sub acuzația de evaziune fiscală. Conform portalului instanțelor, în acest dosar, Curtea de Apel a admis, în decembrie 2019, o cerere a procurorilor de redeschidere a urmăririi penale. În iulie 2020, însă, anchetatorii au clasat dosarul. ANAF a contestat decizia la instanță, care a respins plângerea Fiscului în martie 2021. Decizia a fost definitivă.

Citește integral pe G4Media.r o


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria