Parchetul, despre finanțarea USR: A fost începută urmărirea penală in rem pentru spălare de bani, delapidare și conflict de interese

Parchetul, despre finanțarea USR: A fost începută urmărirea penală in rem pentru spălare de bani, delapidare și conflict de interese

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a deschis la începutul acestui an un dosar în care a fost începută urmărirea penală in rem (pentru faptă) pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani, delapidare și conflict de interese. Dosarul a fost deschis în urma unei sesizări venite de la Autoritatea Electorală Permanentă privind o posibilă finanțare ilegală a USR.

Informația a fost confirmată pentru AGERPRES de Biroul de presă al Parchetului General.

Președintele USR, deputatul Nicușor Dan, se declară "surprins" de infracțiunile avute în vedere de procurori, spălare de bani și delapidare, într-o anchetă derulată de PÎCCJ privind o eventuală finanțare ilegală partidului pe care-l conduce. El adaugă că va cere lămuriri Parchetului și că el și colegii săi vor coopera cu procurorii pentru lămurirea situației.

"Sunt surprins de răspunsul Parchetului în legătură cu o cercetare privind finanțarea USR. Noi nu am primit nicio notificare, nicio solicitare de precizări. Din documentul prezentat de RTV rezultă că ar fi vorba despre o cercetare 'in rem', adică se cercetează dacă faptele există sau nu", a scris Nicușor Dan pe Facebook .

Faptele a căror existență este investigată reprezintă "o surpriză și mai mare", adaugă președintele USR.

"Delapidarea se referă la bani publici și la funcționari publici. Evident că nu este cazul USR. Iar spălarea de bani, la bani proveniți dintr-o infracțiune, ceea ce e absurd. Vom cere Parchetului lămuriri. Noi le-am dat recent, într-o conferință de presă, unde am răspuns tuturor acuzațiilor apărute în spațiul public. Suntem gata să cooperăm cu procurorii pentru a clarifica această situație", mai afirmă Nicușor Dan.

Pe același subiect, președintele USR a declarat într-o intervenție la Digi 24 că partidul pe care-l conduce nu a încălcat legea.

"Eu cred că am respectat legea în toate aspectele ei", a spus Nicușor Dan.

AGERPRES/ (AS — autor: Daniel Florea, Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante