Parchetul European investighează în România trei dosare de fraudă cu bani din PNRR

Parchetul European investighează în România trei dosare de fraudă cu bani din PNRR

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, a spus pentru Euronews România că anchetele sunt cu privire la modul cum sunt cheltuiți banii din PNRR.

Parchetul European FOTO: Shuttestock

În România există deja trei anchete ale Parchetului European, cu privire la fraudarea fondurilor PNRR. Anunțul a fost făcut de șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi.

”Pentru noi, toate fondurile care au fost alocate în cadrul acestui fond, denumit în România PNRR, este o prioritate pentru toți procurorii care lucrează în Parchetul European. Sume de bani sunt foarte mari și noi trebuie să fim convinși că aceste sume se vor cheltui în conformitate cu procedurile, într-un mod corect și transparent. Noi am și deschis câteva anchete. În România avem deja trei anchete în derulare care vizează aceste fonduri”, a spus Kovesi pentru Euronews România.

Procurorul șef european consideră că numărul de anchete va crește, întrucât PNRR este abia la început, nu numai în țara noastră, ci și în celelalte țări membre.

”Nu suntem singurii care suntem cu ochii pe aceste fonduri pentru că și mafia și grupurile organizate se uită spre aceste fonduri și încearcă să fraudeze și să acceseze ilegal aceste fonduri. Este o prioritate pentru noi și urmărim cu foarte mare atenție ce se întâmplă în zona cheltuirii acestor sume de bani”, a mai spus Kovesi.

În momentul de față, Parchetul European are 1.200 investigații în curs, multe din ele fraude cu fonduri europene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...