Parchetul General clasează un dosar care îl viza pe Victor Ponta

Parchetul General clasează un dosar care îl viza pe Victor Ponta

Parchetul General a clasat un dosar, disjuns dintr-o altă cauză de la DNA, în care fostul premier Victor Ponta era vizat de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, dosarul a fost clasat în baza art.16, lit. a din Codul de procedură penală, care prevede că "fapta nu există".

În septembrie 2015, Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA în dosarul ''Rovinari — Turceni'' pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor.

La DNA a rămas o parte din dosar, în care Victor Ponta era suspectat de conflict de interese.

În luna martie, DNA a clasat partea din dosar care privea acuzația de conflict de interese, însă a dispus disjungerea și declinarea competenței de soluționare către Parchetul General pentru suspiciunea săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

"S-a dispus clasarea la data de 22 martie pentru infracțiunea de conflict de interese (trei fapte) care fusese reținută în sarcina lui Victor Ponta în calitatea sa de prim-ministru, având în vedere că a intervenit o cauză de împiedicare a efectuării urmăririi penale ca urmare a respingerii de către plenul Camerei Deputaților a cererii de încuviințare transmisă de procurori. Pe de altă parte, în cauza respectivă, prin aceeași ordonanță, s-a dispus disjungerea și declinarea competenței de soluționare către PÎCCJ pentru suspiciunea săvârșirii unor fapte care nu sunt de competența DNA", declara atunci purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan.

Conform DNA, Victor Ponta era acuzat că l-ar fi desemnat pe Dan Șova ca ministru pentru Relația cu Parlamentul și ulterior ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine și ministru al Transporturilor, în condițiile în care ar fi beneficiat în trecut de foloase din partea acestuia și de dreptul de folosință gratuită a unui autoturism.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…