Parchetul General dispune începerea urmăririi penale pentru instigare la fals intelectual în dosarul privind autodenunțul lui Ghiță (surse)

Parchetul General dispune începerea urmăririi penale pentru instigare la fals intelectual în dosarul privind autodenunțul lui Ghiță (surse)

Procurorii Parchetului General au început, joi, urmărirea penală in rem pentru instigare la fals intelectual în dosarul constituit ca urmare a autodenunțului deputatului Sebastian Ghiță, au precizat surse judiciare pentru AGERPRES.

* Sebastian Ghiță, la Parchetul General: Plângerea nu o vizează pe Kovesi, e ceva ce are legătură cu mine

* Ghiță: Am dat declarație de martor, săptămâna viitoare voi aduce noi probe

Potrivit acelorași surse, deputatul a fost audiat în calitate de martor în acest dosar.

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, joi, la ieșirea de la Parchetul General, că a dat o declarație de martor, iar săptămâna viitoare este chemat pentru a prezenta noi probe în cazul autodenunțului pe care l-a făcut, astfel încât să ajute la soluționarea acestei situații.

''Sunt convins că vor fi audiate și alte persoane care să certifice cele spuse de mine. Am nominalizat persoanele care au participat împreună cu mine la acest eveniment. (...) Ce mă bucur eu, și am declarat astăzi de dimineață, este faptul că Parchetul General a avut curajul să înceapă și să facă o anchetă care vizează un procuror de la DNA, chiar pe Laura Codruța Kovesi. Asta cred că este o chestiune de normalitate în statul român, pe care trebuie să o acceptăm toți, chiar și cei mai mari admiratori ai dânsei'', a spus Ghiță.

Întrebat ce infracțiuni vizează cercetările din acest dosar, el a replicat că procurorul trebuie lăsat să facă încadrarea faptelor respective și să se raporteze la ele.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!