Parchetul PCA Ploieşti: Rezultatul alegerilor locale, fraudat la Ciorani prin falsificarea proceselor verbale

Parchetul PCA Ploieşti: Rezultatul alegerilor locale, fraudat la Ciorani prin falsificarea proceselor verbale

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti spun că rezultatul alegerilor locale din septembrie 2020 a fost fraudat în comuna Ciorani prin falsificarea proceselor verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean.

"Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice", se arată într-un comunicat al PCA transmis, miercuri, AGERPRES.

Procurorii PCA Ploieşti, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova - Serviciul investigaţii criminale, au efectuat, miercuri, un număr de 18 percheziţii domiciliare într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

În urma descinderilor, 17 persoane vor fi duse la audieri, precizează PCA.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Brigăzii Operaţiuni Speciale Ploieşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile "Matei Basarab" din Ploieşti şi lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova.

Surse judiciare au declarat, anterior, pentru AGERPRES, că 15 percheziţii au loc în comuna Ciorani, inclusiv la sediul primăriei şi la domiciliul primarului, Marin Voicu, alte trei având loc în municipiul Ploieşti. AGERPRES / (AS - autor: Anamaria Constantin, editor: Marius Frăţilă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /