Parchetul rus îi cere Germaniei datele pe care le deţine cu privire la starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi

Parchetul rus îi cere Germaniei datele pe care le deţine cu privire la starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi

Parchetul rus i-a cerut joi Germaniei datele pe care aceasta le deţine cu privire la starea de sănătate a opozantului Aleksei Navalnîi, aflat în comă într-un spital din Berlin după o probabilă otrăvire, afirmând totodată că nu vede nicio dovadă de act criminal, informează AFP.

"Partea germană a fost invitată să le furnizeze autorităţilor ruse explicaţii, informaţii şi dovezi de diagnostice preliminare (...), precum şi documente privind datele medicale şi cercetările specialiştilor germani", informează Parchetul rus într-un comunicat.

Parchetul a adăugat că nu are "nicio dovadă de acte criminale intenţionate împotriva lui Aleksei Navalnîi". "Este o practică obişnuită să organizezi o asemenea inspecţie în caz de accident ce implică pasageri aerieni", a precizat Parchetul rus.

Poliţia transporturi din Rusia a anunţat la rândul său că a lansat "examinări preliminare legate de spitalizarea lui Aleksei Navalnîi pe 20 august la Omsk", adăugând că locurile pe unde a trecut el au fost inspectate şi "mai mult de 100 de obiecte care pot avea valoare de probă" au fost confiscate.

Camera de hotel unde s-a aflat el la Tomsk, oraşul unde Navalnîi ar fi fost otrăvit, potrivit apropiaţilor săi, a fost de asemenea examinată, precum şi "datele de pe camerele de supraveghere video".

Navalnîi este în comă indusă medical la un spital din Berlin unde a fost transportat sâmbătă după ce a căzut bolnav în timpul unui zbor în Rusia. Clinica germană susţine că primele examinări medicale indică o otrăvire, în timp ce medicii ruşi care l-au tratat pe Navalnîi într-un spital din Siberia au contrazis diagnosticul.

În vârstă de 44 de ani, Navalnîi a fost în ultimul deceniu unul dintre cei mai duri oponenţi interni ai preşedintelui rus Vladimir Putin, organizând mai multe serii de proteste împotriva liderului de la Kremlin, pe care îl acuză de perpetuarea fenomenului extrem de răspândit al corupţiei.

Lui Navalnîi i s-a făcut rău la 20 august în timpul unui zbor de la Tomsk, oraş din Siberia, spre Moscova, iar aeronava a aterizat de urgenţă în oraşul siberian Omsk pentru ca opozantul să fie spitalizat şi să primească primele îngrijiri. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Zguduitor articol...

4 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

5 De citit...