Parcul Văcăreşti: 170 de specii de păsări, observate până în prezent; cel mai recent - pescăruşul negricios

Parcul Văcăreşti: 170 de specii de păsări, observate până în prezent; cel mai recent - pescăruşul negricios

Un număr de 170 de specii de păsări au fost observate până în prezent în Parcul Natural Văcăreşti (PNV), cea mai recentă dintre acestea fiind pescăruşul negricios.

"Tocmai am ajuns la 170 de specii de păsări observate în parc. Pe lacurile Văcăreştiului iernează peste o mie de pescăruşi, din patru specii: râzător, pontic, sur şi cu picioare galbene. În această dimineaţă li s-a alăturat un oaspete rar, sosit din Peninsula Scandinavă: pescăruşul negricios (Larus fuscus)", anunţă PNV, într-o postare pe Facebook .

Pe 27 ianuarie, în parc au fost observate primele exemplare de raţă fluierătoare .

"Raţa fluierătoare (Mareca penelope): pasăre migratoare care cuibăreşte cu precădere în zonele arctice şi subarctice ale Eurasiei. Doi masculi frumoşi au fost identificaţi în această dimineaţă într-un stol mixt de raţe mari, mici şi pestriţe. Astăzi lista avifaunistică a PNV a ajuns la numărul 169", preciza sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu