Părinții unui copil român care a murit în Italia au primit despăgubiri de 390.000 de euro, după ce medicii i-au greșit diagnosticul

Părinții unui copil român care a murit în Italia au primit despăgubiri de 390.000 de euro, după ce medicii i-au greșit diagnosticul

Andrei Claudiu Tiseanu avea doar 14 ani, când s-a îmbolnăvit, în drum spre școală. Era elev în clasa a 9-a la un liceu cu profil real. După ce medicii i-au pus un diagnostic greșit, el s-a stins din viață la Spitalul Careggi din Florența. Părinții spun acum că nu banii îi interesează, ci dreptatea, în numele fiului lor.

Andrei Claudiu Tiseanu, decedat în 2015, urma unui diagnostic greșit FOTO Corriere Fiorentino

De aproape opt ani, părinții adolescentului poartă în suflet povara unei dureri enorme, ce nu se va vindeca niciodată. La numai 14 ani, când avea toată viața înainte, unicul lor fiu a murit, după ce medicii i-au greșit diagnosticul , notează publicația Corriere Fiorentino .

Disecția aortei, confundată cu o scădere a glicemiei

Andrei Claudiu Tiseanu, care nu dăduse anterior semne că ar suferi de vreo patologie, s-a stins în spital, în decursul a zece zile. Totul a început la finalul lunii noiembrie, în 2015, când băiatul se îndrepta către liceu. Familia sa, stabilită în Italia, nu va uita niciodată acele clipe de coșmar și modul în care fiul lor a pierdut cursa contra cronometru.

Andrei era un mic geniu la matematică și avea note excelente, un băiat foarte bun care iubea taekwondo (disciplină sportivă din categoria artelor marțiale – n.r.). În acea dimineață de 18 noiembrie 2015, a ieșit ca de obicei să ia autobuzul către liceul din Castiglion Fiorentino. S-a simțit rău în timp ce era cu prietenii și colegii săi pe stradă. M-a sunat imediat: Vino să mă iei!”, povestește tatăl băiatului.

Între timp, însă, colegii săi sunaseră deja la 118:

„Când am ajuns, l-am găsit întins în ambulanță, era conștient. Asistenta m-a liniștit, spunându-mi că avea doar o scădere de glicemie, nimic grav.”, a continuat bărbatul, în vârstă de 50 de ani.

Cu toate acestea, Andrei a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul San Donato din Arezzo.

A fost clasificat drept cod galben, fără urgență. Între timp, el tot spunea că are dureri severe în piept. Am așteptat destul de mult acolo, având cod galben, apoi ne-au trimis la secția de Urgențe pediatrice. Și acolo a trebuit să așteptăm, iar fiul meu continua să se plângă de dureri puternice în piept. În cele din urmă au făcut testele care au arătat disecția aortei. Abia atunci a devenit un caz de urgență și au chemat elicopterul care l-a transportat la Spitalul Careggi”, își mai amintește părintele adolescentului.

390.000 de euro, despăgubiri pentru viața copilului lor

La spitalul din Florența, Andrei a fost dus direct în sala de operație. Din păcate, băiatul nu a supraviețuit, ci s-a stins din viață în dimineața zilei de joi, 27 noiembrie.

După operație, a ieșit medicul și ne-a explicat că s-a pierdut prea mult timp, că dacă nu ar fi fost vorba de un băiat așa de tânăr nici nu l-ar mai fi operat și că, chiar dacă printr-un miracol supraviețuia avea să sufere complicații grave pentru tot restul vieții”, rememorează tatăl.

Întârzierea în stabilirea diagnosticului corect, care i-a fost fatală băiatului, a avut un preț însemnat pentru ASL (Autoritatea Locală de Sănătate). Părinții copilului au fost despăgubiți cu suma de 390.000 de euro, după opt ani de proces. Cu toate acestea, pentru părinții îndurerați, banii nu înseamnă nimic.

„Mie și soției mele nu ne pasă de bani. Suntem doar mulțumiți că s-a făcut dreptate.”, a mai declarat tatăl.

Grav este faptul că Autoritatea Locală de Sănătate, nu a intenționat niciun moment să își recunoască vina.

M-a durut mult când ei (ASL – n.r.) au afirmat că au procedat în mod corect și nu și-au recunoscut greșeala”, a mai spus tatăl român care a mai vrut să atragă atenția opiniei publice asupra erorile care se fac în sistemul sanitar.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...