Paris Saint-Germain a învins-o pe FC Barcelona cu 4-1 şi s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain a învins-o pe FC Barcelona cu 4-1 şi s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor

PSG a reușit calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a câștigat confruntarea cu FC Barcelona la scorul de 4-1 (1-1), marţi seara, în deplasare, în manşa secundă a sferturilor de finală, scrie AGERPRES.

Paris Saint Germain - FC Barcelona FOTO: Facebook/PSG

După ce a fost câștigătoare pe Parc des Princes cu 3-2, FC Barcelona a simțit efectul după ce a rămas în zece jucători după o jumătate de oră de joc.

Raphinha (12) a deschis scorul pentru catalani, dar PSG a marcat de patru ori până la final, prin Ousmane Dembele (40), Vitinha (54) şi Kylian Mbappe (61 - penalty, 89). Partida a fost arbitrată de românul Istvan Kovacs, care a avut parte de un meci complex, tensionat, cu multe proteste la deciziile sale din partea ambelor părţi.

PSG a început ofensiv meciul, dar Barca a marcat la prima sa acţiune de poartă, prin Raphinha (12), cu un şut la colţul scurt. Lewandowski a fost aproape de majorarea diferenţei (20), dar torpila expediată de atacantul polonez a trecut puţin peste poartă. Parizienii au avut prima ocazie clară prin Mbappe (28), dar Marc-André ter Stegen a fost providenţial. La scurt timp, fundaşul uruguayan Ronald Araujo l-a scăpat din marcaj pe Barcola, după care l-a agăţat în marginea careului, fiind eliminat corect de Kovacs. Din lovitura liberă care a urmat, Dembele a trimis pe lângă vinclu (32).

Paris Saint-Germain a reuşit să egaleze în finalul primei reprize (40), când Ousmane Dembele, fostul atacant al Barcelonei, a reluat sub transversală mingea centrată de penetrantul Barcola.

FC Barcelona, în zece oameni, a fost victimă sigură, portarul ter Stegen neputând face altceva decât să limiteze proporţiile scorului. Acesta s-a opus golului la reluarea din cădere a lui Barcola (49), apoi Fabian Ruiz (52) a reluat pe lângă poartă din unghi.

La min. 54, Hakimi l-a angajat pe Vitinha, care a marcat cu un şut din marginea careului.

FC Barcelona a avut şansa redresa situația în meci, însă mingea lansată de Gundogan (56) a lovit bara.

Lucrurile au mers din rău în mai rău pentru Barca, antrenorul Xavi fiind eliminat şi acesta (56), pentru proteste şi pentru că a şutat într-un obiect aflat în faţa băncii tehnice. Joao Cancelo a comis penalty, cu un atac imprudent la Dembele, într-o situaţie care nu cerea aşa ceva. Mbappe a transformat fără probleme (61) iar PSG a trecut în avantaj la general. Barca a mai avut o zvâcnire, în min. 73, când Donnarumma a respins şutul lui Lewandowski, iar apoi Marquinhos l-a blocat pe Ferran Torres.

Echipa antrenată de Luis Enrique (fost tehnician al catalanilor) a mai înscris o dată, la capătul unui contraatac supranumeric, prin Mbappe (89), după ce ter Stegen respinsese şuturile lui Mbappe şi Asensio.

Parizienii, care nu mai atinseseră semifinalele din 2021, vor juca în penultimul act contra Borussiei Dortmund.

Pe Estadi Olimpic de Montjuic, în faţa a 50.309 spectatori, au evoluat echipele:

FC Barcelona: Ter Stegen (căpitan) - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo (Joao Felix, 82) - Pedri (Ferran Torres, 62), Gundogan - Frenkie De Jong (Fermin Lopez, 82) - Yamal (Inigo Martinez, 34), Lewandowski, Raphinha. Antrenor: Xavi.

PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos (căpitan), L. Hernandez, Nuno Mendes - Zaire-Emery (Ugarte, 80), Vitinha, Fabian Ruiz (Asensio, 77) - O. Dembele (Kolo Muani, 88), Mbappe, Barcola (Lee Kang-in, 77). Antrenor: Luis Enrique.

Arbitru: Istvan Kovacs;

arbitri asistenţi: Vasile Florin Marinescu, Ovidiu Artene;

al patrulea oficial: Horaţiu Feşnic (toţi din România)

Cartonaşe galbene: I. Martinez (40), Mbappe (40), Ruiz (45+1), Lewandowski (50), Marquinhos (62), Gundogan (65), Donnarumma (87), Raphinha (90+7), Fermin Lopez (90+7). Cartonaş roşu: Araujo (29).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro