Paris: Un avion de vânătoare a depăşit bariera sunetului, provocând un zgomot puternic

Paris: Un avion de vânătoare a depăşit bariera sunetului, provocând un zgomot puternic

Un zgomot puternic, care a putut fi auzit spre sfârşitul dimineţii de miercuri în Paris şi regiunea Ile-de-France, a fost cauzat de un avion de vânătoare care a depăşit bariera sunetului, a anunţat Prefectura de Poliţie din capitala Franţei, citată de AFP.

Zgomotul în cauză, auzit cu puţin timp înainte de ora prânzului, a generat numeroase reacţii şi întrebări pe reţelele de socializare. "Nu s-a produs o explozie", au scris pe Twitter reprezentanţii Prefecturii de Poliţie din Paris, care au îndemnat populaţia "să nu aglomereze liniile telefonice ale serviciilor de urgenţe".

Zgomotul a reverberat şi dincolo de Paris, fiind auzit în mai multe departamente din Region Parisienne. El i-a întrerupt pentru câteva secunde şi pe doi jucători de tenis care se înfruntau în turneul Roland Garros, Stanislas Wawrinka şi Dominik Koepfer.

Potrivit Reuters, unda de şoc a zguduit geamurile clădirilor din Paris, a făcut ca păsările să zboare speriate la altitudine mare şi a fost auzită în fiecare zonă a oraşului.

Deocamdată nu este cunoscut motivul pentru care un avion de vânătoare a zburat pe deasupra Parisului. Un purtător de cuvânt al ministrului Apărării a confirmat că a fost vorba despre un "boom sonic", însă nu a dorit să facă alte comentarii.

Atmosfera din Paris este tensionată după atacul comis cu un satâr, vineri, în faţa fostului sediu al săptămânalului de satiră Charlie Hebdo.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina