Parisul amenință că va interveni legislativ dacă Renault nu modifică salariul directorului general

Ministrul francez al Economiei, Emmanuel Macron, a amenințat marți că va interveni pe cale legislativă dacă Consiliul de Administrație de la Renault nu va "trage consecințele care se impun" în urma criticilor exprimate de acționari față de remunerația acordată directorului general al grupului auto, Carlos Ghosn, informează AFP.

Vineri, Adunarea Generală a Acționarilor de la Renault a respins cu 54,12% din voturi o rezoluție cu privire la remunerația de 7,251 milioane de euro acordată lui Carlos Ghosn pentru 2015. Votul acționarilor are însă un caracter consultativ astfel că, la reuniunea Consiliului de Administrație de la Renault, s-a decis ca remunerația acordată lui Carlos Ghosn să nu fie modificată.

"Consiliul de Administrație de la Renault trebuie să se reunească pentru a trage concluziile care se impun din acest vot. În următoarele săptămâni trebuie trase toate concluziile, în caz contrar vom fi nevoiți să legiferăm", a declarat Emmanuel Macron în cursul unei audieri în Adunarea Națională.

Remunerația lui Carlos Ghosn a inclus un salariu fix de 1,23 milioane euro, o componentă variabilă de 1,737 milioane de euro și alte 4,18 milioane de euro sub formă de bonusuri și acțiuni. Remunerația de care beneficiază Carlos Ghosn pentru postul de președinte director general de la Renault se adaugă celei de opt milioane de euro de care a beneficiat Ghosn anul trecut în calitate de CEO al Nissan.

Consiliul de Administrație de la Renault și-a motivat decizia de a menține nemodificată remunerația lui Carlos Ghosn prin rezultatele înregistrate de constructorul auto francez în 2015, cu o cifră de afaceri record de peste 45 de miliarde de euro.

Statul francez deține 19,74% din acțiunile Renault dar controlează 20% din drepturile de vot.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Gabriela Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

2 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Cercetătorii chinezi au descoperit niveluri scăzute de anticorpi la pacienţi vindecaţi de coronavirus

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul