Parlament: Doina Gradea, validată de Comisiile de cultură în funcția de președinte - director general interimar al SRTv

Parlament: Doina Gradea, validată de Comisiile de cultură în funcția de președinte - director general interimar al SRTv

Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului au validat-o miercuri, cu majoritate de voturi, pe Doina Gradea în funcția de președinte - director general interimar al Societății Române de Televiziune.

 Doina Gradea era membru al CA al SRTv.

Parlamentarii USR au părăsit sala la audieri.

"Am început activitatea mea în 1992 ca reporter la Agenția de presă Mediafax. (...) Ulterior, am fost asistenta președintelui MediaPro. (...) În anul 2004 am ales să mă ocup de un proiect foarte special Pro Tv Internațional, pe care l-am condus până în 2014. În cei 10 ani cât m-am ocupat de Pro Tv Internațional, un canal început de la zero, acesta a devenit canal etnic numărul 2 din Europa după Rusia. Anul trecut, am fost numită membru titular în CA, unde am fost până astăzi și m-am ocupat și de proiectul canalului de sport, de proiecte online. (...) Am vrut să întorc tot ce am primit ca experiență și vreau să contribui la ridicarea SRTv prin experiența pe care am dobândit-o. (...) Vorbim de un mandat care este limitat din punct de vedere legal, nu pot fi făcute foarte multe lucruri până la desemnarea unui CA, dar cred că pot, împreună cu colegii, să contribuim la folosirea mai eficientă, optimă a resurselor de care beneficiază SRTv", a declarat Doina Gradea, la audieri, precizând că a fost și vicepreședinte al Fundației Pro.

Președintele Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda, a spus că se dorește ca Televiziunea Română să revină acolo unde i-a fost locul.

"Așteptările noastre nu sunt deloc mici. Ne dorim ca Televiziunea Română să revină acolo unde i-a fost locul, la o audiență rezonabilă. (...) Am speranța că mandatul dvs. de interimar va duce TVR-ul pe un făgaș de normalitate", a menționat Radu Preda.

Președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților, Gigel Știrbu, a arătat că, în opinia sa, Doina Gradea este o profesionistă, iar aceasta va trebui să stopeze, printre altele, pierderile financiare cu care se confruntă instituția.

"Înțeleg că SRTv, de la începutul anului până astăzi, are o datorie de 40 și ceva de milioane de lei. (...) Dacă nu veți stopa aceste scurgeri de bani s-ar putea să asistăm la o situația nedorită de noi. (...) S-ar putea ca dvs să fiți pusă în situația să luați niște decizii nu tocmai populare. (...) Suntem puși în situația în care pe picior, pe repede înainte, luăm decizii în legătură cu o instituție foarte importantă a statului român", a spus Știrbu.

Anterior, senatorii și deputații au respins raportul de activitate al SRTv pe anul 2016 , ceea ce a atras de drept demiterea Consiliului de Administrație al instituției.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”

5 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție