Parlament: Plen comun marţea viitoare - vor fi desfiinţate grupurile de prietenie cu Federaţia Rusă şi Belarus

Parlament: Plen comun marţea viitoare - vor fi desfiinţate grupurile de prietenie cu Federaţia Rusă şi Belarus

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc marţea viitoare într-o şedinţă de plen comun, iar pe ordinea de zi figurează desfiinţarea Grupurilor de prietenie cu Federaţia Rusă şi cu Belarus.

"Era o propunere de acum peste o lună făcută de către preşedintele GRUI (Grupul Român al Uniunii Interparlamentare), coordonatorul grupurilor de prietenie, desfiinţarea celor două grupuri de prietenie, respectiv cu Federaţia Rusă şi cu Belarus. Amândouă au intrat pentru ordinea de zi a plenului comun de pe data de 3 mai", a declarat vineri preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului, după şedinţa Birourilor permanente reunite.

Pe ordinea de zi a plenului comun din 3 mai se mai află demisia lui Alexandru Stănescu din funcţia de membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare şi numirea unui înlocuitor al acestuia.

Parlamentarii vor lua, de asemenea, act şi de o scrisoare din partea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează că a aprobat, ca urmarea solicitărilor transmise de NATO, dislocarea unor forţe armate străine în România, precum şi intrarea, staţionarea şi operarea detaşamentului F-35 al SUA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA